'Cezaevlerinden her an kötü haber alabiliriz'

"PKK lideri Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerin son bulması” amacıyla siyasi tutukluların başlatmış olduğu süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi 63’üncü gününe girdi. Diyarbakır Tabipler Odası Eşbaşkanı Yakup Altaş, 'Her an kötü haber alabiliriz' uyarısı yaptı.

Abone ol

DİYARBAKIR - Siyasi tutukluların başlattığı açlık grevi 63. gününe girdi. Erzincan T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan 3 kişi daha eyleme katıldığını duyururken, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl binasında devam eden açlık grevini 4. grup devraldı.

ERZİNCAN'DA 3 KİŞİ DAHA AÇLIK GREVİNE KATILDI

Cezaevlerindeki açlık grevleri 63’üncü gününe girerken, greve katılımlar da her geçen gün artıyor. Erzincan T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 15 Mart’tan bu yana 16’şar kişilik gruplar halinde süresiz dönüşümlü açlık grevi sürdürülüyordu. Açlık grevinde bulunan tutuklulardan 3’ü görüşe giden yakınları aracılığıyla süresiz dönüşümsüz greve başladıklarını duyurdu. Açlık grevine başlayan Orhan Cihan, Adnan Doğan ve Faruk Öztürk, baskıların son bulmasını isteyerek, kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.

KCK'den 'açlık grevlerini bitirin' çağrısı

4. GRUP GREVİ DEVRALDI

DBP Diyarbakır İl binasında siyasetçi, sivil toplum örgütü temsilcileri ile açlık grevindeki tutuklu yakınlarının destek amacıyla başlattıkları açlık grevi de devam ediyor. Süresiz dönüşümlü gerçekleşen açlık grevini 4. grup devraldı.

İki gün sürecek açlık grevine katılan DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ruken Akça, grevi devralırken yaptığı konuşmada cezaevlerindeki açlık grevlerinin 63. gününe girdiğine dikkat çekti. Cezaevlerindeki tutukluların taleplerini haklı bulduklarını söyleyen Akça, Kürt halkı ve demokrat kesimlerin cezaevlerindeki açlık grevine duyarlı olmasını istedi.

'HER AN KÖTÜ HABER ALABİLİRİZ'

Açlık grevleriyle ilgili 1 Haber Var'a konuşan Diyarbakır Tabipler Odası Eşbaşkanı Yakup Altaş, açlık grevinin 40. günden sonra yaşamı tehdit eden boyutlara geldiğini belirterek, "Her an kötü haber alabileceğimiz günlerdeyiz" dedi. Altaş, Türk Tabipler Birliği (TTB) üzerinden bağımsız bir heyetin açlık grevi eyleminde olanların sağlık kontrollerini yapması, bu sürece dahil olması için Adalet Bakanlığı ve Cezaevi Genel Müdürlüğü’ne gözlemci olma talebinde bulunduklarını söyleyerek, taleplerine herhangi bir yanıt verilmediğini söyledi. Bu tutumun ciddi sıkıntıları doğurabileceğini aktardı. (DUVAR)

Sarıhan'dan açlık grevine ziyaret