Cezayir'de 'Başkan'ın milyarderleri' gözaltında

Cezayir'de eski devlet başkanı Abdülaziz Buteflika'ya yakınlığıyla tanınan beş milyarder gözaltında. Yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınanlardan biri, ülkenin en zengin işadamı olan Issad Rebran.

Abone ol

DUVAR - Cezayir'de kitlesel protestolar sonrası görevini bırakan eski cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika'ya yakınlığıyla tanınan beş milyarder yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Haberi de devlet televizyonu duyurdu.

Gözaltına alınan kişiler arasında ülkenin en zengin işadamı olan Issad Rebrab da bulunuyor. Rebrab, Brezilya'dan ham şeker ithal edip Tunus ve Libta başta olmak üzere Ortadoğu'ya beyaz şeker ihraç eden Cevital isiöli aile şirketinin sahibi.

Gözaltına alınan diğer iş adamlarının ise Buteflika'ya yakınlığıyla tanının Kouninef ailesinden dört kişi olduğu belirtiliyor. Gözaltılar, Cezayir Genelkurmak Başkanı General Gaid Salah'ın geçen hafta, doğalgaz ve petrol zengini ülkede iktidar seçkinlerinin yolsuzluklarının soruşturulacağını açıklaması sonrasında geldi.

Cezayir'i 20 yıl boyu yöneten Buteflika, sağlığının kötüye gitmesine ve kamuoyu önüne çıkmamasına rağmen dördüncü kez cumhurbaşkanlığı için aday olunca kitlesel protestolar patlak vermişti. Buteflika üç hafta önce ordunun da baskısına boyun eğmek zorunda kalarak görevini bırakmıştı. (Dış Haberler)

Cezayir'de halk protestoları sürüyor.