ÇGD Bursa, 2022 yılının ‘çağdaşlarını’ ödüllendirdi

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi tarafından verilen ‘Çağdaş Ödülleri’, sahiplerini buldu. Dayanışma ödülü, Çiğdem Mater’e verilirken Mater, cezaevinden destek mesajı yolladı.

Abone ol

BURSA - Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi, 33. yaşını kutladı. 7 Aralık Çarşamba akşamı NOSAB Gastro Sanayi’de gerçekleştirilen törende ÇGD Bursa Şubesi’nin kuruluşundan itibaren gelenekselleşen ‘Çağdaş Ödülleri’ de sahiplerini buldu. Gecenin açılış konuşmalarını, ÇGD Bursa Şube Başkanı Rabia Deniz ve ÇGD Genel Sekreteri Burak Ustaoğlu yaptı.

Konuşmaların ardından ödüller dağıtıldı. ÇGD Bursa’nın Genç Kalemler ödülleri Gazete Duvar ve Bursaport’tan Pelin Akdemir, enBursa’dan Melisa Öztürer, Demirören Haber Ajansı muhabiri İsmail Hakkı Seymen’e, Meslekte Dayanışma Ödülü, Engin Aksöz ve Sözcü muhabiri Halil Ataş’a verildi.

Dayanışma ödülü, Gezi Tutukluları ve Aileleri adına Çiğdem Mater’in eşi, gazeteci Murat Utku’ya, Spor Ödülü Barış Asa’ya, Kent Kültürüne Katkı Ödülü Fehmi Enginalp’e, Adalet Ödülü Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ile Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a, Çevre Ödülü ise Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e takdim edildi.

ÇGD Bursa’nın Genç Kalemler ödülünü Gazete Duvar ve Bursaport’tan Pelin Akdemir aldı. 

‘BÖYLE ZAMANLARDA KALABALIK OLDUĞUMUZU BİLMEK NE GÜZEL’

Murat Utku, tutuklu bulunan kişilerin ailelerinin aylardır kendilerini ifade etmenin yollarını aradıklarını belirterek Çiğdem Mater’in mesajını iletti: “Dayanışmanız ve desteğiniz Bakırköy Cezaevi varlığını aştı, bana ulaştı. Böyle zamanlarda yalnız olmadığımız, hatta çok kalabalık olduğumuzu bilmek ne güzel. Bakırköy’den hepinize sevgiler, selamlar.” (DUVAR)