CHP Ankara İl Başkan adayı Erkol: Partimizi iktidara taşımak için adayım

Ümit Erkol CHP Ankara İl Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı. Erkol, "Her ne yapacaksak örgütümüzle, örgütsel irademizle ve geleceğe olan ümidimizi güçlendirerek, sizlerle birlikte yapacağız" dedi.

Abone ol

ANKARA - CHP’de il kongre takvimi başladı. CHP Ankara İl Başkanlığına adaylığını açıklayan Dr. Ümit Erkol, “Cumhuriyet Halk Partisi’ni Ankara’da, her anlamıyla iktidara taşıyacağız” dedi.

CHP Ankara İl Başkan adayı Erkol adaylık açıklamasında il kongresinin CHP’nin yeniden ayağa kalkış kongresi olacağını söyledi: “Türkiye’yi bu zor durumdan çıkartacak Cumhuriyet Halk Partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi’ni de ayağa kaldıracak olan örgütsel irade ve tabanın birlikteliğidir. Hep birlikte ayağa kalkacağız ve hedefimize doğru ilerleyeceğiz… Ben, tarihimizin bize yüklediği sorumluluk bilinciyle hareket ederek, Ankara İl Başkanlığına adayım. Her türlü zorluğun altında örgütsel irademizle kalkacağımıza olan inancımla sizlerin desteğini istiyorum.”

'ÖRGÜTÜMÜZLE, İRADEMİZLE, ÜMİDİMİZLE GELİYORUZ'

Öğrencilik yıllarından başlayarak toplumsal mücadelenin her aşamasında emek vermiş, görev almış bir partili olduğuna dikkat çeken Dr. Erkol, başlattıkları yolculuğun amacının, Cumhuriyet Halk Partisi’nin altı oklu bayrağını, önce Ankara’nın burçlarına dikmek, sonra da bütün Türkiye’nin semalarında dalgalandırmak olduğunu söyledi. Dr. Erkol açıklamasını şöyle tamamladı:

“Bu mücadele süresince her zaman demokratik katılımcı bir yöntemi benimseyeceğimi, attığım her adımda örgütlerimizi bilgilendireceğimi ve daima hesap verebilir bir İl Başkanlığı oluşturacağımı belirtmek isterim. Her ne yapacaksak örgütümüzle, örgütsel irademizle ve geleceğe olan ümidimizi güçlendirerek, sizlerle birlikte yapacağız. Cumhuriyet Halk Partisi’ni Ankara’da, her anlamıyla iktidara taşıyacağız. O gücümüz, irademiz ve kararlılığımız var. Biz o gücü, o iradeyi ve o kararlılığı Mustafa Kemal Atatürk’ten ve yüzyıllık geleneğimizden alıyoruz. Bizim kitabımızda teslim olmak yok; mücadele var. Kurtuluş ve kuruluş mücadelesinin ev sahibi Ankara İl Örgütü olarak, ilçe örgütlerinin desteği, siyasal iradenin varlığı ve geleceğe olan ümidimizle geliyoruz.” (DUVAR)