CHP Ankara İl Başkanlığı'na Güvener yeniden aday

CHP’nin yaklaşan Ankara il kongresinde yeniden adaylığını açıklayan Rıfkı Güvener, 25 yıl sonra Ankara’nın kazanılmasında etkin rol oynayan il başkanı olarak en doğal adayın kendisi olduğunu söyledi. Güvener, Ankara’nın Türkiye’nin monarşi sisteminden kurtulmasında öncü rol oynaması gerektiğinin altını çizerek, “Sokaklarında şarkı söylenecek bir Ankara oluşturacağız” dedi.

Abone ol

ANKARA - CHP’de 2020 Nisan ayı ortalarında yapılması planlanan 37. olağan kurultay takviminin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün genel merkezde yapılacak Parti Meclisi toplantısında belirlenmesi bekleniyor. Bu kapsamda il kongreleri ise 3 Şubat-2 Mart 2020 arasında yapılacak.

Kongre süreci devam ederken Kılıçdaroğlu, CHP’de kavganın ve tartışmaların önüne geçmek amacıyla kongrelere, üzerinde uzlaşma sağlanan tek adayla gidilmesi yönünde çağrıda bulundu. İl kongresi takvimi yaklaşırken CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, yeniden aday olduğunu açıkladı. Ankara’da şu ana kadar 24 ilçede kongreleri sancısız bir şekilde tamamladıklarını belirten Güvener, “Sorunsuz bir ilçe kongre süreci geçirdik. Eşitlik, özgürlük, adalet mücadelesi kapsamında parti içi demokrasiyi de geliştirerek devam ediyoruz. Şubat ayının ikinci haftası da il kongremizi gerçekleştireceğiz. Yeniden adayım” diye konuştu.

'7 HAZİRAN SÜRECİNDE ÇALIŞMAYA BAŞLADIK'

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, seçimlere tek adayla gidilmesi yönünde yaptığı çağrıyı değerlendiren Güvener, “31 Mart yerel seçimlerinde 25 yıl sonra Ankara’nın kazanılmasında etkin rol oynayan bir il başkanı olarak en doğal aday benim. Benim tercihim demokratik yarıştır. Biz Ankara’yı kazanabilmek için çalışmaları 7 Haziran 2015 seçim sürecinde başlattık. O dönem 2014 yerel seçimlerini masaya yatırdık. Ankara’da büyükşehir belediyesini kazanmadan genel seçim başarısı olmayacağı yönünde tespitlerimiz vardı. Genel seçimler bizim 4 buçuk sene sonraki 31 Mart 2019 seçimlerinin provası olacak demiştik. Hatta Kemal Bey’e de bu tespitlerimizi ilettik. Bu kapsamda Ankara’da ilk sınavımızı 7 Haziran’da verdik” diye konuştu.

'GÖKÇEK TARAFINDAN ŞEHRE KELEPÇE VURULDU'

Ankara il örgütü olarak seçim sürecinde etkili bir kampanya yürüttüklerini belirten Güvener, şöyle konuştu:

“Seçimlerde sandık ve saha güvenliğine önem verdik ve bu alanda önlemler aldık. Melih Gökçek tarafından şehre ve insanların fikirlerine kelepçe vurulmuştu. Seçmende ‘gitmeyecek’ algısı oluşmuştu. Biz bu algının kırılmasında yoğun çaba harcadık. Seçim kampanyalarında sandığa gitmeyen kesime yönelik kampanyalar yaptık ve o seçmeni sandığa götürdük. Bunun sonucunda da kazandık.”

'SOKAKLARINDA ŞARKI SÖYLENECEK ANKARA OLUŞTURACAĞIZ'

Ankara’da seçimlerin ardından geçen 9 ayda insanlara umut aşıladıklarını vurgulayan Güvener, “Artık yüzler biraz daha gülmeye başladı. İnsanlar yeniden umut etmeye başladılar. Bunun sonucu olarak da partimizin yaptırdığı ankette oylarımızın yüzde 4 artığını gördük. Sokaklarında şarkı söylenecek bir Ankara oluşturacağız. Ankara, Türkiye’nin monarşi sisteminden kurtulmasında öncü rol oynamalıdır. Millet İttifakını güçlendirecek, büyüteceğiz. Belediyemiz doğru kadrolar ile doğru işler yapacak. Aldığımız oyların kalıcı olması lazım. Bunun için çevredeki insanları kalkındırmak üreticiyi kalkındırmamız lazım” dedi.

'KONGRE SÜRECİNDE TARTIŞMALARIN OLMASI NORMAL'

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın Ankara İl Başkanlığı konusunda görüşlerini almak için 25 ilçe başkanını toplantıya çağırması da parti içinde tartışma konusu oldu. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Güvener, genel başkanın, uzlaşma olması halinde kongreye tek adayla gidilmesi önerisini hatırlattı, “Benim tercihim demokratlık yarışıdır. Ben 1 Nisan’dan bu yana önümüzdeki seçim için yatıp kalkıyorum. Ankara örgüt liderinin başında olduğu dinamik örgütsel bütünlüğün sağlaması gerekir. Kongre sürecinde tartışmalı konuların olması normal. Ankara, sancılı bir doğum yapmayacak. Demokrasi cephesini büyütmemiz lazım. Bunu yaparken evrensel, cumhuriyet değerlerimizi vurgulamalıyız. Bu ittifak bu şartla olmalı” diye konuştu.