CHP Bülbül: Asıl failler firar etti, kolon kesenler cezasız kaldı

CHP'li Süleyman Bülbül, Furkan Apartmanı davasında verilen karara tepki göstererek, “Karar, kayıp yakınlarının acılarını hafifletmek şurada dursun toplumsal vicdanımıza büyük darbe vurdu" dedi.

Abone ol

DUVAR - CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Gaziantep Nizip’te yıkılan tek bina olan Furkan Apartmanı davasına ilişkin, "Mobilya mağazasına showroom yapmak için taşıyıcı kolonları kesip 51 kişinin hayatını çalan suçlular, beraat etti. Diğer sanıklara ise ödül gibi cezalar verildi" değerlendirmesinde bulundu.

Bülbül, şunları söyledi:

"6 Şubat depremlerinde Gaziantep Nizip’te yıkılan tek bina olan Furkan Apartmanı davasında açıklanan karardan adalet çıkmadı. Adalet, Nizip’te tecelli etmedi! Asıl failler firar etti, kolon kesenler cezasız kaldı. Mobilya mağazasına showroom yapmak için taşıyıcı kolonları kesip 51 kişinin hayatını çalan suçlular, beraat etti. Diğer sanıklara ise ödül gibi cezalar verildi. Açıklanan karar, kayıp yakınlarının acılarını hafifletmek şurada dursun toplumsal vicdanımıza büyük bir darbe vurdu.

Müteahhidiyle, yandaş belediyesiyle, yargısıyla örgütlü bir rant iktidarına karşı mücadele veriyoruz. Sırtını AKP’ye dayayan rant sarmalının her bir halkası yargılanmadıkça, hakettiği cezaları almadıkça adalet tecelli etmeyecektir.  Örgütlü hukuksuzluğa karşı örgütlü mücadelemizle, adalet için savaşmaya ve kayıp yakınlarının sesi olmaya devam edeceğiz."