CHP çiftçi borçlarının yapılandırılması için kanun teklifi verdi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifi ile özel ve devlet bankalarına olan kredi borçlarının yapılandırılması için TBMM'ye kanun teklifi verdi.

Abone ol

DUVAR - CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, tarımda ortaya çıkan sorunların çiftçiye verilecek destekle çözülebileceğini dile getirdi. Gürer, "Tarım kesiminde sorunlar derinleşti ve çiftçiler isyan noktasına geldi. Tarımda uygulanan yanlış politikaların ülkemizde gıda güvenliği açısından risk oluşturacak boyuta erişebileceğini ifade etmiştik" diye konuştu.

Çiftçinin, tüccarın kendilerini baskılayarak düşük alım politikası uygulaması sonucu üründen para kazanamayarak kredi döngüsünü gerçekleştiremediği için tarlasını satmak zorunda kaldığını anlatan Gürer, çiftçilerin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu verilerine göre 700 milyar lira kredi borcunun olduğunu belirtti.

Gürer, 1 yıl içinde tarla bitkilerinde, 3 yıl içinde hayvancılıkta, 5 yıl içinde de bahçe bitkilerinde yapılacak gerçekçi düzenlemelerin sorunların aşılması için etkili olacağını söyleyerek, çiftçi borçlarının faizlerinin silinerek 2027'ye kadar ötelenmesine yönelik kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisine sunduklarını aktardı.