CHP Çorum İl Başkanı Tahtasız: Ekmekçioğlu işçilerinin yanındayız

CHP il binasında açlık grevi başlatan Ekmekçioğulları işçileriyle ilgili açıklama yapan CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, parti olarak her zaman emek ve emekçiden yana olduklarını belirterek, Ekmekçioğulları firması işçilerinin hak mücadelesinin yanında yer aldıklarını söyledi.

Abone ol

ÇORUM - Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları için Çorum’da aralık ayından beri direnişlerine devam eden Ekmekçioğulları firması işçileri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il binası içerisinde açlık grevi başlattı. CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, “CHP halkın partisidir. Sizler de halk olarak bu partiden yararlanabilirsiniz. Bizler hakim, savcı, yargıç değiliz. Bu konuda karar verme yetkimiz yok. Olay yargıya intikal etmiştir. Adalete güveniyoruz, en sağlıklı kararı vereceğine, adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz” dedi.

Parti binasında işçilerle sohbet eden Mehmet Tahtasız, sürecin başından beri işçilerin hak mücadelesinin yanında yer aldıklarını, onlarla birlikte eylem yaptıklarını, eksi 13 derecede birlikte yürüdüklerini, sendika yetkilileri ile istişare toplantıları düzenlediklerini, işçileri fabrikada ziyaret edip, işverenle de görüşüp sorunun çözümüne yardımcı olmaya çalıştıklarını, ayrıca konuyu genel merkeze ilettiklerini anlatarak, bundan sonraki süreçte de üzerlerine düşen görevi yapacaklarını kaydetti.

'İŞÇİ DE BİZİM, İŞVEREN DE'

Tahtasız, “Bizler emek ve emekçiden yanayız. Bizim için alın teri en kutsal değerdir. Bu süreçte hem işçilerle hem işverenle görüşmeler yaparak olayın en sağlıklı yoldan çözümü için çaba gösterdik. Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ile de partimizde bir toplantı düzenledik. İşçilerimiz saat 13:30’da partimize gelerek görüşme talebinde bulundular. Genel merkezden Genel Başkan Yardımcılarımız Oğuz Kaan Salıcı ve Veli Ağbaba ile yapılan görüşmeler sonucunda bizlerden müsaade istediler, kendi aralarında toplantı yaptıktan sonra 17:30’da parti binamızın içinde açlık grevi yapacaklarını söylediler. Bizler de “CHP halkın partisidir. Kapımız her zaman halkımıza, işçimize açıktır. Partimizi kullanabilirsiniz” dedik. İşçi arkadaşlarımız burada saat 18.00 itibariyle açlık grevine başladı. Sürecin en akılcı yoldan, kırmadan, dökmeden, işçinin de işverenin de ortak bir noktada buluşacağı, sağlıklı bir şekilde çözülmesi için bundan sonra da elimizden gelen gayreti göstereceğimizin bilinmesini istiyoruz. İşçi de bizim, işveren de” dedi.

Metal-İş Sendikası Çorum Temsilcisi Deniz Ilgın ise işverenin haksız, hukuksuz davranışlarının ve işçileri uydurma bir bahaneyle işten çıkartmasının işçileri ve ailelerini mağdur ettiğini, 77 gündür süren bir direniş içerisinde olduklarını anlatarak, “İşçilerimizin talebi üzerine açlık grevine başladık. Açlık grevimiz sonuç alana kadar devam edecek. 77 gündür yaşanan haksızlığa CHP’den çözüm bekliyoruz. İşçilerimiz ve aileleri büyük mağduriyet yaşadı. CHP’nin elinden gelen desteği vereceğine inanıyoruz” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Çorum’da sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atılan Ekmekçioğulları Metal İşçileri dün akşam saatlerinde Cumhuriyet Halk Partisi İl binasında açlık grevi eylemi başlattı. DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş tarafından yapılan açıklamada, Çorum CHP İl Başkanı ve Çorum Merkez İlçe Başkanının Ekmekçioğulları ailesinin üyesi olmalarına rağmen işten atılan 90 işçi ile ilgili hiçbir çözüm üretmediklerini, bu nedenle il örgütünde açlık grevi başlattıkları söylendi. CHP İl teşkilatı binasına gelen emniyet güçleri partiye girişleri yasaklanmıştı.