CHP Eskişehir İl Başkanı'na 'sokak hayvanları' eyleminden soruşturma

CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz'ın sokak köpekleri yasa teklifi için yapılan eylemde yaptığı konuşmalar nedeniyle hakkında soruşturma başlatıldı.

Abone ol

ESKİŞEHİR - Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülmekte olan Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne karşı CHP Eskişehir il örgütü tarafından geçtiğimiz pazar günü eylem gerçekleştirildi. Bu eylemde konuşan CHP İl Başkanı Talat Yalaz hakkında “halkı kanunlara karşı direnmeye tahrik” suçundan Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Yalaz, 25 Temmuz Perşembe günü saat 14.00’da Eskişehir Adliyesi'nde savcılığa ifade verecek.

TARİHİ BİR DİRENİŞE HAZIR OLSUNLAR

Yalaz, sokak köpeklerine yönelik hazırlanan kanun teklifine karşı düzenlenen eylemde şu ifadeleri kullanmıştı: “Yıllardır hayvanseverler, can dostlarımız acı çekmesin, onlara sahip çıkılsın, şiddete maruz kalmasınlar diye mücadele ediyorlar. Ancak vicdanını köreltmiş olanlar, bunun çözümü olarak hayvanları katletmeyi öneriyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. Genel başkanımızın da ifade ettiği gibi, tarihi bir direnişe hazır olsunlar. İki tane ağaç kesildi diye sokakları gümbür gümbür titrettiysek, can dostlarımıza dokunurlarsa aynı şekilde mücadelemizi vereceğiz. Direne direne kazanacağız. Eğer bu yasayı geçirirlerse tarihi bir direnişe hazır olsunlar. Hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz.”

'SİYASET SOKAKTA YAPILIR'

Hakkında soruşturma açılması üzerine açıklama yapan Yalaz, “Katliam yasasıyla ilgili bu sesi yok sayanlar ve yandaş medya tarafından günlerdir sistemli şekilde sosyal medyada linç edilmeye çalışılıyorum" diye konuştu.

3 gün önce CHP il Örgütü'nün eyleminde; Genel Başkan Özgür Özel’in grup toplantısında sarf ettiği ‘tarihi bir direnişe hazır olun’ sözünü vurguladığını belirten Yalaz, “Onların tabiriyle ‘iki ağaç kesildi’ diye başlayan mücadele kararlılığımızı yine göstereceğimizi ifade ettik. Siyaset sokakta yapılır. Sokak demek halk demektir. Sokak demek demokrasi demektir. Ne linç kampanyaları ne de asılsız suçlamalar, mücadele azmimizi zerre etkilemeyecektir" şeklinde konuştu.