CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu ile görüşecek

Merkez Bankası'na gideceğini duyuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Şahap Kavcıoğlu ile görüşme yapacak.

Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na (TCMB) gidecek.

Kılıçdaroğlu, resmi Twitter hesabından paylaşım yaparak doların artışı, motorin ve benzine gelen zamları eleştirdi. Bugün saat 15.30'da Merkez Bankası'na gideceğini duyuran Kılıçdaroğlu'nun, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşeceği öğrenildi.

Görüşme sonrası açıklama yapması beklenen Kılıçdaroğlu paylaşımında, "Dolar rekorlar kırıyor. Motorin ve benzine yine zam geldi. Sebep olduğun bu rezaletin milleti ezmesini daha fazla izleme Erdoğan, Kara Kış Fonu'nu kur! Ayrıca bugün 15.30’da Merkez Bankası’na gideceğim. Yok öyle istediğin gibi at koşturmak. Biz varız ve mücadele edeceğiz" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na, Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Sekreter Selin Sayek Böke ile Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Bülent Kuşoğlu eşlik edecek.

DOLAR REKOR KIRIYOR

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Semih Tümen ve Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu (PPK) Üyesi Abdullah Yavaş görevden alınmıştı. Boşalan Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı koltuğuna BDDK Başkan Yardımcısı Taha Çakmak oturmuş, PPK Üyeliğine ise Yusuf Tuna atanmıştı. Kararlarla beraber dolar kuru rekor kırarak 9,24 lirayı görmüştü. (HABER MERKEZİ/ANKA)