CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma açıldı

Yeni CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında, soruşturma başlatıldı. İddialara tepki gösteren Kaftancıoğlu, "Bütün yaşamımı insan hakları mücadelesine adamış biri olarak daima terörü ve terör örgütlerini lanetledim" dedi.

Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında, soruşturma açıldı. Soruşturma, Kaftancıoğlu'nun sosyal medya paylaşımları nedeniyle paylaşıldığı belirtildi. Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Kaftancıoğlu, "Bütün yaşamımı insan hakları mücadelesine adamış biri olarak daima terörü ve terör örgütlerini lanetledim" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında, sosyal medya paylaşımlarında "terör propagandası yapmak" iddiasıyla ihbarda bulunulduğu öğrenildi.

Paylaşımları incelemeye alan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, tweetleri tutanak altına alarak Kaftancıoğlu hakkında soruşturma başlattı. Kaftancıoğlu'na "PKK ve DHKP-C propagandası", "Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve kurumlarını aşağılamak", "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamalarının yöneltildiği belirtildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu oldu

KAFTANCIOĞLU: AMACIM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ YÜCELTMEK

Soruşturmanın başlamasının ardından Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabından açıklama yaptı. "Tüm amacım ve çalışmalarım Türkiye Cumhuriyeti devletini yüceltmek olup saraya dair eleştirilerim de bu sorumlulukladır" diyen Kaftancıoğlu, "karalama kampanyası" yürütenlerle ilgili olarak yargıya başvuracağını belirtti.

(İSTANBUL/DHA)