CHP Kadın Kolları, Ankara’da ‘Aile Destekleri Sigortası’nı anlatacak

CHP Ankara’nın 13 ilçesinde Aile Destekleri Sigortası’nı anlatacağı çalışma organize etti. İlk durak, Akyurt ve Pursaklar olarak belirlendi.

Abone ol

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, "Çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız" diyerek başladıkları Aile Destekleri Sigortası’na (ADS) ilişkin yeni yol haritasını açıkladı. Nazlıaka’nın yeni rotasında Ankara’nın ilçeleri bulunuyor. Nazlıaka, milletvekilleri, PM üyeleri, Ankara il örgütü ve Ankara il kadın kolları ile 7 günde Ankara’nın 13 ilçesini dolaşma kararı aldıklarını duyurdu.

‘PİLOT MAHALLELER BELİRLEDİK’

Yeni yol haritasına ilişkin yazılı açıklama yayımlayan Nazlıaka, çalışmaya 17 Şubat’ta Akyurt ve Pursaklar ilçelerinden start vereceklerini kaydetti. CHP Kadın Kolları olarak aylardır ADS’yi anlatmak için kapı kapı dolaştıklarını belirten Nazlıaka, "Ankara’nın ilçelerine yoğunlaştık" dedi.

CHP çalışma kapsamında, 18 Şubat’ta Şereflikoçhisar, Evren; 19 Şubat’ta Bala, Haymana; 22 Şubat’ta Kazan; 23 Şubat’ta Kalecik, Çubuk; 24 Şubat’ta Güdül, Ayaş; 25 Şubat’ta Nallıhan, Beypazarı’na gidecek.

7 günde 13 ilçede esnaf ziyaretleri de yapacaklarını belirten Nazlıaka, "Ankara milletvekillerimiz ve PM üyelerimiz de bizlere eşlik edecek" dedi. Nazlıaka, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bizleri umudun elçileri tayin etti. Biz de 81 ilde ve 973 ilçedeki kadın kollarının örgütlü gücüyle, yoksul mahalleleri tespit ettik. Pilot mahalleler belirledik. Ankara’da ilk olarak 13 ilçeye gideceğiz. Genel merkezimizde hazırlanan ADS tanıtım broşürlerini dağıtacağız ve yoksulluğun kader olmadığını herkese anlatacağız. İktidar yoksulluğu yönetmek, biz ise yok etmek istiyoruz. Aile Destekleri Sigortası kişinin doğumundan ölümüne kadar olan bütün yaşamını sosyal güvence altına alacak, asgari ücretin altında geliri olan ya da hiç geliri olmayan bütün aileleri kapsayacak. ADS yoksul ailelere sadece maddi değil, ayni destek de sağlayacak. Bu destekler ailedeki yaşlı, engelli, çocuk ve bakıma muhtaç kişi sayısına göre artacak. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek" ifadelerini kaydetti. (DUVAR)