'CHP kapatılabilir' diyen Barlas fantezi yapmış

'CHP'nin seçime girmesinin yasaklanabileceğini' söyleyen Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, "Ben fantezi olsun diye bunların milletvekilliği meşruiyetlerini kaybedeceklerinden söz etmiştim" dedi.

Abone ol

DUVAR - İktidara yakın Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, "Bir bakarsınız, Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir" ifadelerini "fantezi" olsun diye yazdığı söyledi.

Salı günü Sabah gazetesinde 'Muhalefetin meşruiyet sorunu' başlıklı yazısı yayınlanan ve CHP'yi eleştiren Barlas'ın açıklamaları gündem olmuştu. Barlas, "Sürekli yalan söyleyen, kendi ülkesini yabancı ülkelere jurnalleyen, ülkenin geleceği hakkında olumlu hiçbir görüşü olmayan bir siyasetçi ne kadar meşruiyet taşır? Yani bir bakarsınız, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönettiği Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir. Unutmayalım ki bu durum Türkiye'de ne ilktir ne de son olur. Son Anayasa değişikliğine kadar Anayasa Mahkemesi musluk kapatır gibi partileri kapatmıyor muydu?" demişti.

İfadelerinin tartışma yaratması üzerine Barlas, daha sonra kaleme aldığı bir diğer yazıda tartışma yaratan ifadeleri 'fantezi olsun diye' yazdığını söyledi.

'ABDULKADİR SELVİ BİLE İŞİ CİDDİYE ALMIŞ'

Barlas'ın yazısının ilgili kısmı şöyle

"Ben fantezi olsun diye bunların milletvekilliği meşruiyetlerini kaybedeceklerinden söz etmiştim, ama bazıları o kadar ciddiye aldı ki iki gündür televizyonlar, makaleler ve sosyal medya benim bu sözlerim üzerinde gelişiyor.

FETÖ'cüleri öveceksin ve bunlara sınırsız meşruiyet tanıyacaksın; bunun aksini söylediğin zaman da 'Vay efendim, Mehmet Barlas partilerin kapatılmasını, milletvekillerinin 150'likler gibi sınır dışı edilmesini istiyor' diyeceksin.

Aklı başında olan her kişi ve Türk siyasetinin geçmişi hakkında biraz bilgi sahibi olanlar, benim yazdığım yazılardaki fantezileri de anlar. Ama şaşıyorum. Mesela ciddiyetine çok güvendiğim Abdulkadir Selvi bile işi ciddiye almış.

Bundan sonra da yarım yüzyıldır yaptığım gibi gözlemlerimle gerçekleri yorumlamaya çalışacağım. Sonuçta gerçekler daima haklı çıkar. Yalancılar, küfürbazlar ve hainler de şapa otururlar. Bu ebedi gerçeği unutmayalım."

TEPKİ GELMİŞTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba dünkü konuşmasında Barlas için “Kenan Evren’in çocuğu olduğu için, midesine fakir fukaranın lokması girdiği için atıp tutuyor. Bu, bağımsız bir yazar değildir. Saraydan almış olduğu talimatı söylemektedir. Biz, bedeli ne olursa olsun -sürgün olur, cezaevi olur- demokrasiyi savunmaktan vazgeçmeyeceğiz” diye konuşmuştu.

Diğer gazetelerde de bazı yazarlar Barlas'ın 'CHP kapatılabilir' iddiasını köşelerine taşımıştı. (HABER MERKEZİ)