CHP, KKTC'de temsilcilik açtı

CHP'nin Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'ndeki ilk temsilciliği, Yurt Dışı Örgütlerden Sorumlu PM üyesi Mehmet Tüm'ün katılımıyla açıldı.

Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi, İsviçre'de düzenlediği kongre, Almanya'da kurduğu federasyon ve Paris'teki çalışmalarının ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir temsilcilik açtı. 

Temsilciliğin açılışı için Kuzey Kıbrıs'a giden giden Yurt Dışı Örgütlerden Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm, temsilcilikte partililerle görüştükten sonra Cumhuriyet Meclisi’ne gitti. Tüm, beraberindeki heyetle Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ile görüştü. 

Mehmet Tüm, beraberindeki birlik temsilcileriyle Cumhuriyet Meclisi’ndeki temaslarının ardından Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’yı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Lefkoşa Belediyesi’nin ardından Toplumcu Demokrasi Partisi ve Cumhuriyetçi Türk Partisi genel merkezlerine giden Mehmet Tüm, burada iki partinin de genel başkanlarıyla ve yöneticileriyle buluştu.

Parti genel merkezlerine yaptığı ziyaretin ardından Girne Belediyesi’ne geçen ve Belediye Başkanı Murat Şenkul ile görüşen Mehmet Tüm, bu temasların ardından 1996 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren  gazeteci Kutlu Adalı’nın eşi, şair İlkay Adalı’yı evinde ziyaret etti.

'YÜZ BİNLERCE SEÇMEN İÇİN CHP ARTIK EL UZATTIĞINDA DEĞECEK MESAFEDEDİR'

Adalı ziyaretinin ardından partililerle birlikte Lefkoşa’da kurulan CHP Kıbrıs Temsilciliği’ne geçen Mehmet Tüm burada partililerle ilk toplantıyı yaptı. 

Kıbrıs’ta yaşayıp Türkiye’deki genel seçimlerde oy kullanan 150 bin seçmenin olduğunu hatırlatan Mehmet Tüm, “Biz sadece seçmenin oy kullanmasını değil, dünyanın dört bir yanında örgütlenmesini ve Türkiye’nin özgür, demokratik, aydınlık bir seçeneği olduğunu yanlarındaki dostlarına da göstermesini istiyoruz. Bu yüzden elimizden gelenin fazlasını yaparak örgütleniyoruz. Durmadan, yılmadan çalışıyoruz. Dün İsviçre, Fransa, Almanya, bugün Kıbrıs. Bu ülkelerde yaşayan yüz binlerce seçmen için Cumhuriyet Halk Partisi artık el uzattığında değecek mesafededir. Burada açtığımız temsilciliğimiz de Türkiye’deki demokrasi mücadelemize hayırlı olsun. Emeği geçen sizleri kutluyorum yoldaşlar” ifadelerini kullandı.