CHP kurultay çağrı heyetinden yanıt: Algı oluşturmaya yönelik açıklamalar

CHP'de kurultay çağrı yapan heyet, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'in konuşması hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, "Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar gelecek olanların da sayıya dahil edilmeden yapılan açıklamalar, kamuoyunda algı oluşturmaya yönelik açıklamalardır" denildi.

Abone ol

DUVAR - CHP'de olağanüstü kurultay çağrısı yapan heyet, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'in "Teslim edilen noter onaylı belge sayısı, yeterli değil" açıklamasına yanıt verdi.

"Çağrı heyeti" imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, noter onaylı 630 imza teslim edildiği belirtildi.

Muharrem Erkek'in üyeliğinin düşürüldüğünü söylediği kişilerin ise, imza verdikleri tarihte Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kayıtlarında CHP üyesi olarak kayıtlı olduğu ifade edildi. Açıklamada, "Bu imzaların verilmesinden sonraki süreçte bu kişilerin üye kaydından düşmüş ya da düşürülmüş olamasının açıklaması nedir?" denildi.

CHP'de kurultay için yeterli imza toplanamadı

'MÜRACAATIMIZA YANIT VERİLMEDİ'

Teslim edilenlerin dışında CHP Genel Merkezi'ne gönderilen imzalar da olduğu belirtilen açıklamada, "Bunlar tarafımızdan teslim edilen 630 adet belgenin dışında olup, bu belgelerin sayısı ve ad/soyad detaylarının tarafımıza bildirimine dair yaptığımız yazılı müracaatımıza halen yanıt verilmemiştir" ifadeleri kullanıldı.

Noter onaylı belge tesliminin, 6 Ağustos, saat 17.00'de sona ereceği aktarılan açıklamada, şöyle denildi:

"İlgili saate kadar, ellerinde kurultay talebi imzası bulunan delegelerimizden de yeni belgeler geleceği açıktır. Bu nedenle teslim ettiğimiz 630 adet belgeye ilave olarak Genel Merkezimize gönderilmiş belgeler ile, hem de Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar gelecek olanların da sayıya dahil edilmeden yapılan açıklamalar belgesiz/resmiyet içermeyen, kamuoyunda algı oluşturmaya yönelik açıklamalardır."

'İMZALARIN GERİ ÇEKİLMESİ HUKUKEN GEÇERLİ DEĞİL'

İmza çekme işleminin hukuken geçerli olmadığı savunulan açıklamada, CHP Genel Merkezi'nin "604 imzayı getirin, kurultayı toplayalım" şeklinde açıklama yaptığı hatırlatıldı.

"Kurultay talebine ilişkin olarak delegelerimizin sayısal ve siyasal iradesi oluşmuştur. Bu andan itibaren yapılacak ilk iş, spekülatif açıklamalardan vazgeçmek, olağanüstü kurultay tarihini açıklamak olacaktır" ifadeleriyle sona erdi. (HABER MERKEZİ)