CHP lideri Kılıçdaroğlu'na otobüslü güvenlik

Adalet Yürüyüşü kortejine yönelik İstanbul girişinde saldırı olabileceği iddialarının ardından güvenlik tedbirleri de artırıldı. Kortejin Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu ön tarafına gelebilecek herhangi bir saldırı ihtimaline karşı otobüs konvoyu oluşturuldu. Yürüyüşe katılanlar, bugün 18 kilometre kat etti. Yürüyüşe katılanlar, ayaklarını denize sokarak dinlendiler.

Abone ol

KOCAELİ - Ankara Güvenpark'tan başlayan Adalet Yürüyüşü İzmit'i geride bırakarak devam ediyor. İstanbul'a 65 kilometresi kalan yürüyüş, pazar günü Maltepe'de yapılacak miting ile tamamlanacak.

'ADALETİ SİYASETİN ELİNE VERİRSENİZ TÜRKİYE'NİN BAŞI BELADAN KURTULMAZ'

'Adalet Yürüyüşü'nün 21'inci gün etabının başlangıç noktasında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye'nin başı beladan kurtulmaz. Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye'de demokrasi olmaz. İnsan hakları ihlalleri olur" dedi.

Yürüyüşün bugünkü bölümüne oyuncu Mustafa Alabora da yer alıyor.

Kılıçdaroğlu, "Bu yürüşü biz 'Adalet Yürüşü' olarak aldık, bu yürüyüşünün ne kadar önemli olduğunu bütün vatandaşlarımıza anlatmaya çalıştık. Hakimler Savcılar Kurulu seçildi, yeni göre başladılar 5-6 günlük görev süresi içinde bir kararname ile 780 hakim ve savcının yerini değiştirdiler. Niçin? Hangi gerekçeyle? Siyasi otoritenin beklentilerine uygun yeni hakimler ve savcılar göreve başlasınlar diye. Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye’nin başı beladan kurtulmaz. Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye’de demokrasi olmaz. İnsan hakları ihlalleri olur. Bütün bunları herkesin bilmesi lazım, özellikle de toplumu yönetenlerin bilmesi lazım. Kendi adalet anlayışlarını topluma dayatmak değil, evrensel anlayışla hep birlikte kabul etmemiz lazım" diye konuştu.

'Başbağlar en büyük katliamlardan'

'5 KİLO FALAN VERMEDİM'

Kılıçdaroğlu dün medyaya yansıyan "5 kilo verdiği" iddiası ile ilgili ise, "Kemerde bir ilik kazandım. Ama öyle 5 kilo vermem falan söz konusu  değil" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, vefat eden sinema sanatçısı Hakan Balamir'e Allah'tan rahmet dileyerek açıklamasını sonlandırdı.

OTOBÜSLÜ BARİKAT

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu ön gruba, yolun sol tarafından gelebilecek herhangi bir saldırı ihtimali nedeniyle otobüsler eşlik ediyor.

Yürüyüşün bugünkü bölümünde İstanbul istikametinde giden kortejin kullandığı güzergah polis tarafından trafiğe kapatıldı. D-100 karayolunun Kocaeli güzergahının kapatılmasının ardından geliş ve gidiş için ters istikamet kullanılıyor. Bu uygulamayı güvenlik için daha önce kendilerinin de istediklerini belirten Manisa Milletvekili Özgür Özel, polisin kamyonlar ile yolu kapattığını söyledi.

Kılıçdaroğlu: Hükümete yakın ülkücüleri saldırtmayı planlıyorlar

SICAK HAVA ZORLUYOR

Öte yandan yürüyüşün 21'inci gününde yeniden etkisini gösteren sıcak hava nedeniyle yürüyüşçüler zorlanıyor. Kocaeli'nin Hereke beldesine gelen katılımcılardan iki kişi yol kenarında fenalaştı.

Güzergâh üzerinde yolu kapatan polis ekipleri hiçbir aracın korteje yaklaşmasına izin vermiyor.

Bu nedenle metrelerce araç kuyruğunun oluştuğu güzergâhta rahatsızlananlara ambulans uzun süre müdahale edemedi.

Adalet Yürüyüşü'nün 21'inci günü tamamlandı. İzmit'in Körfez ilçesinden çıkan kortej Tavşanlı bölgesinde günü tamamladı. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler bugün toplam 18 kilometre kat etti.

İlk kez deniz kenarında konaklayan yürüyüşçüler yorgunluklarını deniz kenarında ve ayaklarını suya sokarak attı.