CHP: Meclis Tarım-Orman Komisyonu özel gündemle toplansın

CHP'li Özgür Özel, TBMM tatildeyken çalışma kararı alınan Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nun orman yangınlarıyla mücadele konusunda özel gündemle toplanmasını önerdi.

Abone ol

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, orman yangınlarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Orman yangınlarıyla mücadelede idarenin iyi bir sınav veremediğini belirten Özel, ayrıca yangınlarının artışında küresel ısınmayla birlikte artan sıcaklıkların etkisine dikkat çekti.

Özel şunları kaydetti: “Türkiye’nin vakit kaybetmeden iklim krizine yönelik sonuç alıcı adımlar atması bir zorunluluktur. Türkiye’nin orman yangınlarıyla mücadele kapasitesini artırmak için alınması gereken önlemler başta olmak üzere vakit kaybetmeksizin bir an önce adım atılması gerekmektedir. Orman yangınlarıyla mücadele konusu, tarihimizin en büyük orman yangınlarına, ‘Burada uzay aracı kullanmamız gerekirse kullanırız’ ya da ‘Hatasız kul olmaz, bizim de hatalarımız olabilir’ ifadeleriyle yaklaşan yürütme organının temsilcilerine bırakılamayacak kadar ciddi bir konudur. Yasama organına ve siyasi partilere düşen ormanlarımızı korumak için somut adımlar atmaktır. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi tatildeyken çalışma kararı alınan Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nun ülkemizin orman yangınlarıyla mücadele kapasitesini artırabilecek önlemleri almak için özel gündemle toplanmasını öneriyoruz. Komisyonun, konunun uzmanlarını dinlemesi, yapılabilecekleri değerlendirmesi, mevzuat değişikliği gerekiyorsa bir an önce bu mevzuat değişikliğini yapacak hazırlıkları yapması, yürütme organına ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partilere atılması gereken adımlara yönelik tavsiyelerini iletmesi çağrısında bulunuyoruz." (DUVAR)