CHP Menemen İlçe Teşkilatı istifa etti

CHP Menemen İlçe Teşkilatı istifa etti: Kaybeden değil, kazanan CHP olmak istiyoruz.

Abone ol

DUVAR - İzmir'in Menemen İlçesi'nde Belediye Başkanı Tahir Şahin yerine Serdar Aksoy'un aday gösterilmesi üzerine CHP İlçe Örgütü ile Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri görevlerinden istifa etti.

31 Mart yerel seçimlerinde şu anki belediye başkanı Tahir Şahin'in tekrardan aday gösterilmemesi üzerine CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak, ilçe yönetimi, ilçe kadın kolları yönetimi ve ilçe gençlik kolları yönetimi, tepki amacıyla görevlerinden istifa etti. İlçe örgütünün yaptığı açıklamada 2004, 2009 ve 2014'te yapılan tüm yerel seçimlerde kazandığı belirtilerek, Şahin'in her seçimde partiden daha fazla oy aldığı vurgulandı. İlçede yaşayan herkesin Şahin'i sevdiği söylenen açıklamada,  "Sağcısı, solcusu, Alevisi, Sünnisi, Lazı, Çerkezi, Boşnağı, Arabından ve Kürdünden oy alan Tahir Şahin tüm Menemen'in gönlünü kazandı. 2019 yerel seçimlerinde de sadece ve sadece örgütümüzün ve Menemenlilerin baskısıyla aday oldu. Tahir Şahin'in hiçbir gerekçe gösterilmeden Genel Başkan ve Genel Merkez tarafından aday gösterilmemesine bir anlam verememekteyiz" ifadeleri kullanıldı.

'KAYBEDEN DEĞİL KAZANAN OLACAĞIZ'

Böylesi zor dönemde, riskli bir karar alındığı ileri sürülen açıklamada, şu ifadeler belirtildi;

"Başarılı belediye başkanlarının aday gösterilmemesi, hem ilçe örgütümüz hem de başarılı belediye başkanımız ile Menemenli hemşerilerimize büyük haksızlık yapılmıştır. Yapılan bu haksızlıklara tepkisiz kalmamız düşünülemezdi. Bu anlayışların bu partide devam ettiğini ve edeceğini gördüğümüzden bu anlayışlar CHP'yi ne genelde ne yerelde iktidar yapmak istemiyor. Partimizi iktidar yapmama anlayışına  anlam verememekteyiz. Biz de partimizde bugüne dek ne kadar başarılı çalışmalar yaptıysak genel merkez tarafından gösterilen adayla başarılı olunamayacağının tespiti net olarak görülmektedir. Biz kazanan birey, kazanan yönetim, kazanan CHP olmak istiyoruz. Menemen Belediye Başkanlığı'nı kaybetmek istemediğimiz için CHP ilçe yönetim kurulu üyeliğinden istifa ediyoruz. Kaybeden değil kazanan olacağız." (İZMİR/DHA)