CHP Mezitli İlçe Başkanı'ndan 'sokak hayvanları' tepkisi

Sokak köpeklerine "ötanazi" uygulanmasını da içeren kanun teklifine tepki gösteren CHP Mezitli İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz, "AKP faturayı masum canlara kesmek istiyor" diye konuştu.

Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi Mezitli İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz, AKP'nin TBMM Başkanlığı’na sunduğu köpek katliamını da içeren yasa teklifine tepki gösterdi.

AK Parti’nin sıkıştığı her dönemde gündem değiştirmek için masum sokak hayvanları üzerinden gündem değiştirme çabasını anımsatan Başkan Yılmaz, “Emekli, memur, asgari ücretli, çiftçi ‘geçinemiyorum’ diye bağırırken AKP bir kez daha gündem değiştirme peşinde. Ülkemizi her alanda krize sürükleyen AKP şimdi de masum canlar üzerinden rant elde etme peşinde” dedi.

'AKP FATURAYI MASUM CANLARA KESMEK İSTİYOR'

Mevcut yasanın uygulanmadığını anımsatan Başkan Yılmaz, şöyle devam etti: “AKP’nin 22 yıllık iktidarında, Hayvanları Koruma Kanunu uygulanmadı. Kısırlaştırma, aşılama yapılmadı. Yasaya uymayanlar cezalandırılmadı. Devlet ve sermaye ortaklığıyla hayvan üretimi ve satışı yasaklanmadı. Hayvanları terk edenlere ceza verilmedi. Kendi sorumluluğunu yerine getirmeyen AKP bu kez de faturayı masum canlara kesmek istiyor.”

'SORUMLULUĞU TEK BAŞINA BELEDİYELERE YÜKLEMEK ÇÖZÜM OLMUYOR'

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasından örnek veren Başkan Yılmaz, “Mersin’de Başkanımız Vahap Seçer göreve geldiği günden itibaren mevcut barınağı iyileştirdi. Sokaktaki canları kısırlaştırma çalışmalarını sürdürüyor. Mersin’de hayata geçirilen başarılı çalışmaya rağmen sorumluluğu tek başına belediyelere yüklemek çözüm olmuyor. Tüm Türkiye genelinde kısırlaştırma kampanyası hayata geçirilmelidir. Aksi halde sorun uzun vadede çözülemez. Hayvanseverler yıllardır, ‘Kısırlaştır aşılat yerinde yaşat’ çağrısı yapıyor. Bu çağrıya kulak verin. Masum hayvanların canları üzerinden toplumu ayrıştırmayın” dedi.