CHP milletvekilleri: Ne değişti de şimdi ayağa kalkalım?

CHP’nin 50’ye yakın milletvekili, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuştuğu Meclis Genel Kurulu oturumuna katılmadı. Ayağa kalkmayan bir CHP'li vekil ise “geleneğe uygun davrandık" diye konuştu.

Abone ol

ANKARA - CHP’nin 50’ye yakın milletvekili Cumhurbaşkanı’nın konuştuğu Meclis Genel Kurulu oturumuna katılmadı.

Uğur Bayraktutan, Engin Altay, Okan Konuralp, Sibel Suiçmez, Harun Özgür Yıldızlı, Nurten Yönter, İsmet Güneşhan oturuma katılıp ayağa kalkmayan CHP milletvekilleri oldu.

CHP grup yönetiminin ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan Genel Kurul salonuna geldiğinde ayağa kalkılacak ama alkışlanmayacak’ mesajını doğru bulmadıklarını ifade eden milletvekilleri, oturuma katılmayarak ve ayağa kalkmayarak demokratik bir tepki gösterdiklerini söyledi.

'BU GELENEĞE UYGUN DAVRANDIK'

Erdoğan’ın politikaları nedeniyle 2017’den bu yana açılış oturumlarında Erdoğan Genel Kurul’a geldiğinde ayağa kalkmadıklarını söyleyen bir CHP milletvekili, “Ne değişti de şimdi kalkıyoruz?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partili bir cumhurbaşkanı olduğunu, AK Parti Genel Başkanı olduğunu kaydeden bir başka milletvekili, “Cumhurbaşkanı partili olduğu sürece kalkmamak gibi bir geleneğimiz var. Bu geleneğe uygun davrandık” dedi.

Cumhurbaşkanı'nın CHP’ye karşı tutumunun altını çizen bir CHP milletvekili, “CHP’ye her vesileyle hakaret eden bir kişi, AKP Genel Başkanı var karşımızda. Tutumunu değiştirmediği sürece bizim de tutumumuz değişmez” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı'nın ettiği yemine sadık olmadığını, 86 milyonu kucaklamadığını söyleyen bir CHP milletvekili, “Partinizin kurucu genel başkanına, İsmet Paşa’ya hakaret eden bir kişi Cumhurbaşkanı. O değişmedikçe bizim tavrımız değişmemeli” dedi.

(HABER MERKEZİ)