CHP Niğde Milletvekili Gürer, kentte kurulan pazarı ziyaret etti

Niğde'de kurulan pazarı ziyaret eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, toplumun farklı kesimlerinden birçok kişinin sorunlarını dinledi.

Abone ol

DUVAR - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Merkez'de kurulan pazarı ziyaret etti. Ziyaret ettiği pazarda Niğdelilerle görüşen Gürer, esnafların da sorunlarını dinledi. 

 Pazarda milletvekili Gürer’i görenler, "Gelirimiz daraldığı için istediğimiz her gıdaya erişmemiz ve tüketmemiz mümkün olmuyor. Açlık sınırı altında geliri olan hepimiz yoksullaştık. Yerel ürünlerle fiyatlarda bir gevşeme olur diye umuyorduk, ama olmadı. Üretici de girdi maliyetinin arttığını ve ürün maliyetinin düşmesinin mümkün olmadığını söylüyor. Böyle olunca son tüketici olarak pazara umutla gelmek zorlaşıyor ve sadece zorunlu ihtiyacımızı alıp gidiyoruz. Her istediğimizi alabilir durumda değiliz" ifadelerini kullandı. 

'PLANSIZLIK VE İKTİDARIN POLİTİKALARI BU SONUÇLARI YARATTI'

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de Niğdelilerle sohbetinde bayram boyunca bağ ve bahçelerde gezdiğini ve bu yıl ürün bol olmasına rağmen işçi bulmakta zorlandıklarını ifade etti.

Gürer, "Plansızlık ve iktidarın uyguladığı politikalar bu sonuçları yarattı. Kırsalda yaş ortalaması 60’a dayandı. Gençler üretimden uzaklaştığı gibi tarım işçiliğine de istekli değiller. Ürün var ama maliyeti karşılayan bir pazar sorunu oluşmaması ürünü dalda bırakıyor. Bu yıl meyve bol olmasına rağmen pazara ve vatandaşa ulaştırılmaması meyve fiyatlarının düşmesini engelliyor. Toplayacak işçi bulmada sorun yaşanması ve gider artışı üreticiyi zora sokuyor. Tüccarın düşük fiyatla ürün almak istemesi ve verdikleri fiyatın işçi giderini karşılamaması da sorun yaratıyor" diye konuştu. 

Gürer, pazarcı esnafını da dinlediğini belirterek, "Pazarcı esnafı geçmiş yılları arıyoruz. Bizim de satışımız ve gelirimiz düştü. Çok cüzi karlarla etiket belirliyoruz. Vatandaşta para yok, o nedenle ürünleri gıdım gıdım alıyorlar" dedi.

'YOKSULLUĞU TANIYIP YAŞIYORUZ'

Gürer, işyerlerinde ziyaret ettiği esnafın önceliğinin prim gün sayısının 9000 günden 7200 güne düşmesi için verilen sözlerin tutulması olduğunu belirtti. Ayrıca farklı bölgelerde kahvelerde oturanlarla da görüşen Gürer, "Kahvede gün geçiren yurttaşlar gelir gider dengesizliğinden dolayı bütçelerinin daraldığını anlattılar. Yurttaş, 'Gelirimize göre yaşamaya çalışıyoruz. Yoksulluğu tanıyıp yaşıyoruz' dedi" diye durumu özetledi.

Niğde il merkezinde çok sayıda kişiyle görüşen Gürer, özellikle üniversiteye girmeyi bekleyen gençlerin bu yıl üniversite eğitimi için farklı illere gideceklerini ve burs ile yurt arayışlarının önemli bir sorun olacağını belirtti. "Gençlerin gelecek kaygısını sohbetlerde birebir görmek mümkün" dedi.