CHP Payas İlçe Başkanı Keskin: Yoksulluğu bitirmek gibi bir niyet yok

CHP Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin, ekonomik kriz ve emekli maaşlarındaki yetersizliklere ilişkin açıklamasında, 'Emekli maaşının 12.000 TL olmasını sebep olanlara Allah'tan korkun diyorum' dedi.

Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin, emekli maaşlarına yapılan zamların yetersizliğini ve emeklilerin yaşadığı ekonomik zorlukları vurgulayarak, hükümeti eleştirdi. 

Keskin, yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Ev kiralarının 15.000 TL olduğu bir ülkede, yeni zamlı emekli maaşının 12.000 TL olmasını sebep olanlara Allah'tan korkun diyorum. Kim emeklilerin hakkını gasp ediyorsa onları Allah'a havale ediyorum. Mehmet Şimşek'in 243.000 liralık maaşına yüzde 20 zam yapıldığında maaşı 290.000 lira oluyor. Ancak emekli vatandaşın maaşlarına yüzde 20 zam yapıldığında, 10.000 liralık emekli maaşı sadece 12.000 lira oluyor. Bu adaletsizlik kabul edilemez."

'YOKSULU BİTİRECEKLER'

Yoksulluğu bitirmek gibi bir niyet olmadığını söyleyen Keskin, "Yoksulu bitirecekler. Emekli maaşını artırmayı savunanlar popülizm yapıyor diyor ya, ey Mehmet Şimşek, soruyorum, 10 bin lira ile geçinebilir misin? Cengiz İnşaat'a 30 kez, Kolin İnşaat'a 36 kez, Makyol İnşaat'a 24 kez, Kalyon Holding'e 19 kez, Limak İnşaat'a 19 kez vergi muafiyeti getirildi. Mehmet Şimşek, gerçeği söylemek yerine reisinin eteğini öperek, 'Bütçe açığının sebebi emekliler' dedi. Bu nasıl bir anlayıştır?" diye konuştu. 

Hükümetin emekli maaşları konusundaki adaletsiz politikalarını eleştirerek, emeklilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini belirten Keskin, "Emeklilerimizin insanca yaşayabileceği bir gelir seviyesine ulaşması için mücadelemiz sürecek. Hükümetin bu adaletsiz uygulamalarına karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.