CHP PM'den olağanüstü kurultay ve Can Atalay kararı

CHP Parti Meclisi, tüzük değişikliği için 6-9 Eylül'de olağanüstü kurultay yapma ve Can Atalay'ın durumunu görüşmek üzere TBMM’nin 14 Ağustos günü olağanüstü toplantıya çağrılması kararı aldı,

Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplanan Parti Meclisi’nde, 6-9 Eylül tarihlerinde tüzük değişikliği yapmak ve program değişikliği çalışmalarını başlatmak üzere oybirliği olağanüstü kurultay kararı alındı.

Buna göre kurultayın sembolik açılışı 4 Eylül’de Sivas’ta yapılacak.

Sivas Kongresi’nin 105’inci yıldönümünde Sivas’ta Parti Meclisi toplanacak, Meclis Grubu ve İl Başkanları da bu toplantıya katılacak.

Olağanüştü kurultay ise resmen 6 Eylül’de başlayacak ve 9 Eylül’e kadar çalışmalarına Ankara’da devam edecek.

OLAĞANÜSTÜ CAN ATALAY KARARI

Toplantıda ayrıca, TİP'ten Hatay milletvekili seçilen Can Atalay’ın durumuna ilişkin olarak TBMM’nin 14 Ağustos günü olağanüstü toplantıya çağrılması için Meclis Grubuna görev verildi.

Bu kapsamda en yüksek imza sayısı ile başvuru yapılması için TBMM’de bulunan siyasi partilerle de temas kurulacak. Bu çerçevede toplantı başvurusunun da diğer parti temsilcilerinin katılımı ile Meclis Başkanlığına temsil edilmesi planlanıyor.

PARTİ SÖZCÜSÜ YÜCEL: İKTİDAR PROGRAMI

CHP Sözcüsü Deniz Yücel toplantının ardından sürece ilişkin açıklama yaptı. Yücel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Çalışmalar Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar programının yazıldığı bir süreci içerecek" dedi:

"Bugün gerçekleştirdiğimiz İl Başkanları toplantısı, Parti Meclisi toplantısı ve MYK toplantımızda karar altına alınan kurultay süreci aşağıdaki şekildedir:

Bugünkü Parti Meclisi toplantımızda 4 - 9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek 'İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayımızın' kararını aldık.

Kurultayımız 4 Eylül günü Sivas’ta yapılacak sembolik açılışla başlayacak, 5 Eylül günü Tüzük Komisyonumuz son toplantısını yapacak.

6 Eylül günü tüzük değişikliğimizi gerçekleştireceğiz.

7 ve 8 Eylül tarihlerinde yerli ve yabancı çok sayıda siyasetçi, akademisyen konuğun da zenginleştireceği gündemlerle Program değişikliğinin ilk adımlarını atacağız.

7- 8 Eylül tarihlerinde başlayacak olan program değişikliği çalışmaları Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar programının yazıldığı bir süreci içerecek.

9 Eylüldeki kapanışımızdan sonra bir sonraki buluşma, hazırlanacak olan programın, kurultayımız tarafından onaylanarak resmileşmesini sağlayacağımız program kurultayı olacak, bunun için de yaklaşık altı aylık bir süre öngörüyoruz.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."