CHP: Soruşturma usulsüzlük anlamına gelmez

CHP İstanbul Hukuk Komisyonu, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Ataşehir, Maltepe ve Kadıköy'de "sandık sayımlarının ve veri girişlerinin hatalı yapıldığı" iddiasıyla başlattığı 32 ayrı soruşturmayla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Savcılığın ifade alma işlemi usulsüzlük olduğu anlamına gelmez" denildi.

Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Hukuk Komisyonu, yerel seçimde Ataşehir, Maltepe ve Kadıköy'de sandık sayımlarının ve veri girişlerinin hatalı yapıldığı iddiasıyla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 32 ayrı soruşturma başlatmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Komisyonun Twitter hesabından yapılan açıklamada, "YSK’nın ara kararı ile İlçe Seçim Kurullarınca tamamlanan tespitlerde seçimin iptaline sebebiyet verecek bir netice yok. Şikayet çerçevesinde savcılığın ifade alma işlemi rutin olup, seçim sürecinde bir usulsüzlük olduğu anlamına gelmez. Yasal süreci hukukçularımız takip ediyor"

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının, Maltepe, Ataşehir ve Kadıköy ilçelerinde sandık sayımlarının ve veri girişlerinin hatalı yapıldığı, bu durumun seçim sonuçlarını etkilediği iddiasıyla 32 ayrı soruşturma başlattığı açıklanmıştı. Bu kapsamda 100'ün üzerinde sandık görevlisi ve başkanı "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı. 10 kişinin ifadesinin alındığı açıklandı. (HABER MERKEZİ)