CHP Suiçmez’den maden tepkisi: Araklı halkı asla izin vermeyecek

Pazarcık ve Yeşilyurt Yılantaş yaylalarının maden işletmeciliğine açılmasına tepki gösteren CHP'li Sibel Suiçmez, Araklı halkının bu duruma asla izin vermeyeceğini söyledi.

Abone ol

DUVAR - CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Meclis'te yaptığı konuşmada, Araklı sınırları içerisinde yer alan Pazarcık ve Yeşilyurt Yılantaş yaylalarının maden işletmeciliğine açılmasına sert tepki göstererek, Araklı halkının bu duruma asla izin vermeyeceğini belirtti.

 “Trabzon’da en çok oy aldığınız ilçelerden biri olan Araklı ilçesi halkı ayağa kalkıyor haberiniz olsun!” ifadeleriyle Meclis'te AK Parti milletvekillerine seslenen Suiçmez, “1998 yılında Turizm Merkezi ilan edilen Araklı Pazarcık ve Yeşilyurt Yılantaş yaylaları, Cumhurbaşkanı kararıyla Turizm Merkezi olmaktan çıkarılarak siyaset-ticaret rant çarkına teslim edilmiştir. Bir yandan doğayı korumaktan bahsediyorsunuz, diğer yandan doğal yaşam alanlarını sermayenin eline bırakıp yok olmasına göz yumuyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Suiçmez, sadece Araklı-Karadere Havzasının değil, tüm bölgenin yaşamına can suyu olan toprakların maden işletmeciliğine açılmasının ileride telafisi mümkün olmayacak zararlar doğuracağını vurguladı.

Karadere Vadisi'nde turizm ve çevre katliamına neden olacak bu projeye karşı Araklı halkının direneceğini belirten Suiçmez, “Araklı'nın eşsiz doğası maden şirketlerine peşkeş çekilemez” dedi.