CHP, Tekin Bingöl'ü TBMM Başkanlığı'na aday gösterdi

CHP'nin TBMM Başkan adayı Ankara Milletvekili Tekin Bingöl oldu.

Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partilerinin TBMM Başkan adayının Ankara Milletvekili Tekin Bingöl olduğunu açıkladı.

TBMM'de gazetecilere açıklama yapan Özgür Özel, "Biraz önce Meclis Başkanlığı'na yaptığımız başvuruyla yarın yapılacak olan ve alınan karar gereğince yarın sonuçlanacak olan Meclis Başkanlığı seçiminde CHP Grubu olarak, Ankara Milletvekilimiz Tekin Bingöl'ü aday göstermiş bulunuyoruz. Bundan önce diğer adaylar da, Sayın Numan Kurtulmuş da ziyaret etti, diğer adayların da adaylıklarını öğrendik, nazik telefonlar aldık. Bütün adaylara başarılar diliyoruz" dedi.

TİP Hatay Milletvekili seçilen ve cezaevinde bulunan Can Atalay'ın tahliye edilmemesini eleştiren Özel, "Bir kez daha CHP Grubu olarak -ki bugün Merkez Yürütme Kurulu toplantımızda da altı çizildi- Meclis'e seçilmiş bir milletvekilinin, Hatay'daki seçmenlerin iradesinin milli iradenin tecelligahı olan bu çatının altına taşınmasında bir yargı darbesiyle karşı karşıyayız. Can Atalay'ın yarın burada olacak olmaması, oy kullanamaması ve dahası Meclis Başkan adayı olarak burada bulunup da yarışamamasını kabul edilebilir bulmuyoruz. Hatay'da oy kullanan seçmenlere saygısızlıktır. Depremzede Hatay halkı çok yüksek oy vererek bir vekil seçmiştir. Türkiye İşçi Partisi'nden seçilen milletvekilinin burada olamaması kabul edilebilir değildir, Meclis'e saygısızlıktır" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)