CHP’de kurultay gerilimi sürüyor iddiası: İdare amirliği için iki aday yarıştı

CHP’nin Meclis İdare Amiri, 67 oyla Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan oldu.

Abone ol

ANKARA - CHP’nin Meclis İdare Amiri seçimi gerçekleşti. Seçimin yapılacağı kapalı grup toplantısına CHP Genel Başkanı Özgür Özel katılmadı. Ensar Aytekin’in kurultaydan sonra Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmasının ardından boşalan koltuk için Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan yarıştı. Seçimde ayrıca grup yönetimi de yeniden belirlendi.

İdare Amirliği seçimi için CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın olduğu kaydedilen Adana Milletvekili Orhan Sümer ile yeni genel başkan Özgür Özel’ e yakın olduğu kaydedilen İzmir Milletvekili Ednan Arslan’ın aday olacağı konuşuluyordu. Ancak CHP kulislerine göre bu tablo “kurultay sonrası ayrışmanın devam ettiği görüntüsüne yol açacağı için” üzerinde uzlaşılan başka bir aday arayışına girildi.

Bu süreçte Arslan adaylıktan çekilirken Sümer’in adaylıktan çekilmesi içinse baskı yapıldığı iddia edildi. Tartışmaların sonunda Sümer de adaylıktan vazgeçti. Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün tek aday olarak seçime girmesiyle ayrışma görüntüsünün aşılabileceği öne sürülürken buna tepki olarak Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın aday olduğu iddia edildi. Sonuç olarak Bayraktutan ve Tüzün idare amirliği için yarıştı.

Milletvekilleri Ali Karaoba, Mehmet Tahtasız, Eylem Ertuğrul, Baran Yazgan, Hasan Öztürkmen, İnan Akgün Alp Grup Yönetiminde yer almak için aday oldu.

Yapılan seçimin sonucunda Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan 67 oyla seçildi. Tüzün ise 55 oy aldı.

CHP’de yeni grup yönetimi de belirlendi. Mehmet Tahtasız, İnan Akgün Alp, Ali Karaoba ve Hasan Öztürkmen, CHP’nin Meclis Grup Yönetim Kurulu’nun yeni üyeleri oldu.