CHP’den Bakan Kurum’a ‘TOKİ’ soruları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Toplu Konut İdaresi’ne ilişkin kamuoyunda oluşan soruları Bakan Murat Kurum’a sordu.

Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) dair soruları Meclis gündemine taşıdı. TOKİ’de tartışmalı proje yönetimleri ve işleyiş yapısından işe alımlara kadar pek çok uygulamanın gündemde olduğunu, sorulara cevap verecek muhatabın bulunamadığından yakınıldığını ifade eden CHP’li Öztunç Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle önerge verdi. 

‘ŞEHİT AİLELERİNE YÜZDE 10 KONTENJAN DOĞRU MU?’

"Şehit yakınlarına kurasız yüzde 10 kontenjan verildiği” şeklinde yetkilerin sürekli beyan verdiğini fakat resmi internet sitesi de dahil bunun gibi takibi yapılacak birçok bilgiye erişim imkanı bulunmadığını belirten Öztunç’un yanıt talep ettiği sorular şu şekilde sıralandı:

-İktidar yetkilileri, TOKİ’nin şehit ailelerine yüzde 10 kontenjan ile (başvurunun yüzde 10’u)  kurasız direk konut verildiğini sıklıkla dile getirmektedirler. Bu söylem doğru mudur?

-TOKİ protokolle belediyelere kendi taşınmazlarından Türkiye’nin neresinden, ne kadar bedelle ve hangi yöntemle taşınmaz vermiştir? Taşınmaz verdiği belediyeler hangileridir?

-TOKİ, 2002 yılından bugüne kadar talep örgütlenmesi modeli ile belediyelere ne kadar konut yapılmıştır?

-TOKİ şirketi olan Emlak Yönetim A.Ş kanalı ile TOKİ’de asli olarak çalışmak üzere (mimar, mühendis) kaç kişi işe alınmıştır? Bu alımların sınavsız ve KPSS şartı olmaksızın yapıldığı doğru mudur? (DUVAR)