CHP’den Suriye açıklaması: Süreç ‘buyurun gelin’ şeklinde işlemiyor

CHP'li kaynaklar, Özgür Özel'in Şam ziyaretine ilişkin, 'hassas bir dönem ve hassas bir konu olduğu için süreci titizlikle ilerletmeye çalıştıklarını' söyledi.

Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Şam’a ziyaret talebine olumlu yanıt geldiğini açıklamasının ardından Suriye basınında aksi yönde bir haber yer aldı. Suriye gazetesi El Vatan, Şam yönetiminin Türkiye'den 'hiçbir siyasi parti ile iletişim kurmadığını' yazdı. 

TEMASLAR SÜRÜYOR

Özel’in Suriye ziyareti planlamasına ve sürecin geldiği son aşamaya dair bilgi veren bir CHP yöneticisi, ziyaretin gerçekleşmesi için temasların devam ettiğini söyledi.

‘HASSAS DÖNEM, HASSAS KONU, TİTİZLİKLE İLERLETİYORUZ’

Bağlantının hem resmî hem de dolaylı yollardan kurulduğunu ifade eden CHP yöneticisi, hassas bir dönem ve hassas bir konu olduğu için süreci titizlikle ilerletmeye çalıştıklarını kaydetti.

‘İKİ TARAF DA BAZI DENGELERİ GÖZETİYOR, SÜREÇ ‘BUYRUN GELİN’ ŞEKLİNDE İLERLEMİYOR’

Konunun hassasiyetinden dolayı her iki tarafın da bazı dengeleri gözettiğini söyleyen CHP yöneticisi, “Bu süreç ‘görüşme talep ettik, buyurun gelin’ şeklinde işlemiyor” dedi.