CHP'li Arpacı: Çiftçi bu su fiyatlarıyla nasıl üretsin?

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, "Verimliliği artıran en önemli girdi olan suyun fiyatı bu kadar artmışken çiftçi nasıl üretsin?" diye konuştu.

Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nde Denizlili çiftçilerin sulama sorununu TBMM kürsüsünde dile getirdi. Arpacı, “Denizli Çal’da geçen sene 880 lira olan bir dekar bağın sulama maliyeti bugün 1.500 liraya çıkmış durumda. Verimliliği artıran en önemli girdi olan suyun fiyatı bu kadar artmışken çiftçi nasıl üretsin” dedi.

Denizlili çiftçilerin sorunlarını gündeme taşıyan Arpacı’nın açıklamaları şöyle:

"Sayın Başkan, bugün Genel Kurulda fahiş fiyatlarla sözde mücadeleyi konuşacağız. 14 Mayıs Çiftçiler Günü'nde belirtmek isterim ki fahiş fiyatların en temel sebebi üretici maliyetlerinin her geçen gün artıyor olmasıdır. Bakın, size Denizli'mizin Çal ilçesinden bir örnek vereyim: Geçen sene 880 lira olan bir dekar bağın sulama maliyeti bugün 1.500 liraya çıkmış durumda. Yine, geçen sene mısırda 834 lira olan sulama ücreti neredeyse yüzde 100 artarak 1.425 liraya çıkmış durumda. Verimliliği artıran en önemli girdi olan suyun fiyatı bu kadar artmışken çiftçi nasıl üretsin? Bu fiyatlarla ürününü nasıl uyguna satsın ya da seneye nasıl üretim yapsın? Fahiş su zamlarının önüne geçemeyen, enflasyonu körükleyen AKP iktidarıdır. Genel Kurulu saygıyla selamlıyor, milletin efendisi çiftçilerimizin Çiftçiler Günü'nü kutluyorum."