CHP'li Bağcıoğlu: Teğmenlere FETÖ döneminin haysiyet cellatlığı uygulamaları yapıldı

CHP'li Yankı Bağcıoğlu, Harp Okulu mezuniyet töreninde kılıç çekerek '"Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan teğmenlere yönelik açıklamalara tepki gösterdi.

Abone ol

DUVAR - CHP Milli Savunma Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Kara Harp Okulu’nun 30 Ağustos’ta düzenlenen mezuniyet töreninde teğmenlerin  “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atmasını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Geçenlerde mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Bunlarla ilgili olarak gerekli bütün araştırmaların hepsi yapılıyor ve oradaki birkaç tane kendini bilmez, bunlar da temizlenecek” sözlerini değerlendirdi.

Bağcıoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

“Şu anda bir kaşık suda fırtına koparılan faaliyet, yıllardır devam eden bir ritüel. Benim internetten yaptığım araştırmalarda 1990’ların başına kadar devam eden, daha sonra 2016 yılına kadar süregelen, 2016-2017’de -hatırlarsınız hain darbe girişimi sonrası harp okulları mezun vermemişti- o dönemde bir akamete uğrayan daha sonra 2018’den itibaren 2023’e kadar yapılan bir and seromonisi. Bu seremoni içerisinde hiçbir suç unsuru yok.

Bu arkadaşlar zaten beş yıldır Milli Savunma Üniversitesi emrindeki Harp Okulu’nda, her şeyleri kontrol altında, incelenmiş. Dolayısıyla bu çocukları bu şekilde itham etmek uygun mu? Hemen bu törenden sonra atılan tweet’ler, yapılan açıklamalar, bazı basın mensuplarının açıklamaları... Bunlar kabul edilemez. FETÖ döneminin haysiyet cellatlığı uygulamaları yapıldı bu çocuklara ve TSK’ya karşı"