CHP'li Bağcıoğlu'ndan Ata Emre Akman davası kararına tepki

CHP'li Yankı Bağcıoğlu, Balıkesir'de öldürülen Ata Emre Akman davasında katili azmettirmekle suçlanan Orhan Özdemir'e verilen beraat kararına tepki gösterdi.

Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu Ata Emre Akman davasında, Akman'ı bıçaklayarak öldürdüğü 24 yıl hapis cezasıyla cezalandıran Erdoğan Özdemir'in, oğlunu azmettirmekle suçlanan babası Orhan Özdemir hakkında beraate hükmedilmesine tepki gösterdi.

Duruşmayı takip eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, karar sonrası açıklama yaptı.

Bağcıoğlu baba Orhan Özdemir hakkında beraat kararı verilmesinin kamuoyu vicdanını rahatsız ettiğini söyledi.

'KAMUOYU VİCDANINI RAHATSIZ ETTİ'

Bağcıoğlu şöyle konuştu: "Bugün Balıkesir’de Mayıs ayı içerisinde canice bir hisle hunharca katledilen Ata Emre Akman’ın cinayet davasında karar duruşmasına katıldık. Celsede hem insanın yüreğini parçalayan saniyelere şahit olduk hem de sanıkların ifadeleriyle içimizdeki öfke daha da arttı. Mevcut adalet sistemi içerisinde mevcut mevzuat dahilinde mahkeme heyeti en doğru kararı verdiğini açıkladı ve karar verdikten sonra 5 dakika kararın gerekçesini aileye anlatmaya çalıştı. Sanığın müebbet hapis alması ve hiçbir indirime gidilmemesi gerçekten olumlu ancak azmettirdiği iddia edilen babasının beraat alması ve tahliye edilmesi gerçekten kamuoyunu vicdanını rahatsız etti. Bu tip davalarda caydırıcı kararların alınması hem bundan sonraki süreçte gençlerimizin sokakta rahatça işlerini yapabilecekleri, rahatça dolaşacakları bir ortamın sağlanmasına katkı sağlayacak. Düşünün bir sanık grubu bir grup insan Ata Emre Akman’ı hiç tanımıyor, sokakta görüyor ve sadece o bölgeye geldiği için 25 bıçak darbesiyle hunharca katlediyor. Bu kabul edilecek bir durum değil. Bundan sonra gerek Emniyet teşkilatımızın önleyici tedbirleri gerek adalet sisteminin caydırıcılığı sağlayacak düzenlemelerle bu tip olaylara engel olmasını temenni ediyoruz.''