CHP'li Bağcıoğlu'ndan 'hava savunması' açıklaması: Erteleme lüksü yok

TF-2000 Hava Savunma Muhripleri projesine ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bağcıoğlu, "Sürecin hızlandırılması şarttır" ifadelerini kullandı.

Abone ol

DUVAR - CHP'li Yankı Bağcıoğlu, Türkiye'nin hava savunma kapasitesine ilişkin açıklama yaptı. 

Açıklamasına "TF-2000 Hava Savunma Muhripleri projesi, Türkiye’nin hava savunma kapasitesini artıracak, güvenliğimizi pekiştirecek bir projedir" diyerek başlayan Bağcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu projenin hayata geçirilmesi neden sürekli olarak öteleniyor? Bu sorunun cevabını kamuoyunun bilmesi gerekiyor.
Savunma Sanayi Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın onlarca yıl önce belirlediği bu acil harekat ihtiyacını neden karşılamıyor? Türkiye’nin ve KKTC’nin güvenliği, erteleme lüksü olmayan bir konudur. Milletimizin huzuru ve güvenliği için TF-2000 Hava Savunma Muhripleri’nin en kısa sürede envantere dahil edilmesi elzemdir. Bu gecikmelerin sebeplerinin şeffaf bir şekilde açıklanması gerekmektedir. Projenin tamamlanması ve gerekli adımların ivedilikle atılması için tüm yetkilileri göreve davet ediyorum. Ülkemizin güvenliği ve milletimizin huzuru için bu projeye gereken önemin verilmesi ve sürecin hızlandırılması şarttır."