CHP’li Bakan: Operasyonlarla suç çetelerinin nasıl palazlandıklarını itiraf ediyorsunuz

Suç örgütlerine yönelik operasyonlara dikkat çeken, CHP'li Murat Bakan, "Aslında şu kadar operasyon yaptık derken, organize suç çetelerinin nasıl palazlandıklarını da itiraf ediyorsunuz" dedi.

Abone ol

DUVAR - Polis Şeyda Yılmaz'ın İstanbul’un Ümraniye ilçesinde 26 ayrı suç kaydı bulunan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti tarafından öldürülmesini değerlendiren CHP İçişleri Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, suç örgütlerine yönelik operasyonlara dikkat çekti.

Bakan, “Organize suç örgütleri; genellikle zayıf devlet yapılarında, yolsuzluğun, ekonomik eşitsizliğin olduğu ve hukukun üstünlüğünün sağlanamadığı ülkelerde devlet otoritesine meydan okumaya başlarlar. Bunun örnekleri için Orta Amerika veya Latin Amerika ülkelerine kadar gitmemize gerek yok, Suriye ve Irak gibi ülkelerde devlet otoritesi zayıflarken, suç örgütleri hem kendi başlarına hem de zaman zaman terör örgütleriyle de işbirliği yaparak devlet otoritesine meydan okuyorlar. Yani aslında şu kadar operasyon yaptık derken, organize suç çetelerinin nasıl palazlandıklarını da itiraf ediyorsunuz” dedi.

Bakan, bu tür yapıların, cezasızlık algısı ve güvenlik zafiyeti nedeniyle daha da cesaretlendiğini söyledi.