CHP'li Barut: Adana Havalimanı'nı kapatmanıza izin vermeyeceğiz

Adana Havalimanı'nın kapatılacağı söylentilerine tepki gösteren CHP'li Ayhan Barut, "Adana yalnız ve sahipsiz değil. Hele iktidarın gördüğü gibi üvey evlat hiç değil" diye konuştu.

Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, 10 Ağustos'ta açılacağı belirtilen Çukurova Bölgesel Havalimanı nedeniyle Adana Havaalanı'nın kapatılacağı söylentilerine tepki gösterdi. Adana'nın yalnız ve sahipsiz olmadığına dikkat çeken Barut, "Her yıl milyonlarca yolcunun güvenle kullandığı Adana Havaalanımıza dokunmayın. Kapatmanıza izin vermeyeceğiz" dedi.

Bir zamanlar zenginliğin, bereketin, bolluğun, sanatın, sporun ve refahın merkezi sayılan Adana'nın AK Parti iktidarının yanlışları nedeniyle geçmişini özler hale geldiğini aktaran Barut, "Kamu yatırımlarından gerekli payı alamayan, fabrikaları, değerleri, kamu kurumları elinden alınmak istenen Adana'yla ilgili son dönemde gündeme gelen konulardan birisi de Adana Havaalanı'nın kapatılmasıdır. Gerekçe olarak da birinci sınıf tarım arazileri üzerine, komşu kentimiz Mersin sınırları içinde yapılan Çukurova Bölgesel Havalimanı gösterilmektedir. Söz konusu havalimanı 10 Ağustos'ta açılacakmış. Bu nedenle Adana Havaalanımız kapatılmak isteniyor" diye konuştu.

Yıllık ortalama 5 milyon kişinin kullandığı Adana Havaalanı'nın kapatılmasıyla ilgili AK Parti iktidarının girişimlerine tepki gösteren Ayhan Barut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adana'ya 45 kilometre uzaklıkta Mersin sınırları içerisinde Yap-İşlet-Devret modeliyle, 357 milyon Euro yatırım bedeliyle 15 Aralık 2011'de ihalesi yapılan ve yer teslimi 15 Mart 2013'te gerçekleştirilen Çukurova Bölgesel Havalimanının yapımı yılan hikayesine dönmüştür. Güya burası 3 yıl içinde hizmete açılacaktı.  Üzerinden neredeyse 13 yıl geçmesine rağmen hala açılışı muammadır. İhaleleri sürekli yenilenmiş, verilen açılış tarihleri tutmamış, tartışmalar hiç bitmemiştir. Şimdi 10 Ağustos'ta açılacağı söyleniyor. 20 Haziran 2022 tarihinde Adana'ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adana Havalimanı'nın kapatılacağı konusuyla ilgili, 'Türkiye Cumhuriyeti Adanalılar ne istiyorsa onu yapar. Adanalılar ne diyorsa Adana Havalimanı da o şekilde olacaktır' açıklamasında bulunmuştu.  Adanalılar havaalanının kapatılmasını istemediklerini defalarca dile getirmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan da benzer söylemde bulundu ama iktidara güvenmiyoruz."

'ADANA YALNIZ VE SAHİPSİZ DEĞİL'

Adana Havalimanı'nın önemini anlatarak kapatılmasına izin vermeyeceklerini belirten Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Ülkemizin en temel değerlerinden birisi olan Adana Havaalanı, hava ulaşımına 1937 yılında açılmış olup dünyanın en güvenli ve önemli havalimanlarındandır. 1956 yılından itibaren uluslararası seferlere açık halde, 24 saat kesintisiz iç ve dış hat yolcu ve kargo trafiğine hizmet vermektedir. Yılda 50 bine yakın uçuş gerçekleştirilmekte ve 5 milyondan fazla yolcuya hizmet vermektedir. Çevre iller Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Niğde gibi çok sayıda ilimizin yararlandığı Adana Havaalanı konusunda herkesin sorumluluk duygusuyla hareket edeceğine inanmak istiyoruz. Adana Havaalanı'nın bahane edilen pist, apron, terminal, hizmet binasıyla ilgili sorun ve diğer eksikliklerinin giderilmesi çok kolaydır. Kapatmak yerine küçük bir yatırımla Adana Havaalanı daha da iyileştirilebilir. Biz Mersin'e havalimanı yapılmasın demiyoruz. Adana Havalimanı kapatılmasın istiyoruz. Ülkenin dört bir yanında, bazı kentlerde iki havaalanı bulunmasına ve hiç kullanılmayan veya çok az kişinin kullandığı yolcu garantili havalimanlarına izin verilirken Adana Havaalanının kapatılmasını istemiyoruz. Bilinsin ki Adana yalnız ve sahipsiz değil. Hele iktidarın gördüğü gibi üvey evlat hiç değil. Adana'ya kötülük yapmaktan vazgeçin."