CHP'li Barut'tan 19 Mayıs mesajı

CHP'li Milletvekili Ayhan Bulut, 19 Mayıs için yayınladığı kutlama mesajında, 'Yarınlar çok daha güzel olacak. Bayramımız kutlu olsun' dedi.

Abone ol

DUVAR - CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için bir kutlama mesajı yayınladı. 

Sözlerine "Atatürk'ün bütün eserleri, Türkiye Cumhuriyeti gibi sonsuza dek yaşayacaktır" diyerek başlayan Barut, "Bir çift mavi gözün ışığında yürüyor, onun ilke ve devrimlerine sonuna dek sahip çıkıyoruz. Bugün ülkemizde demokrasi ve özgürlükler açısından çok ciddi sorunlar yaşansa da, ekonomik kriz ocaklarımızı söndürse de, bilinsin ki 19 Mayıs ruhuyla aydınlık yarınlara yürüyoruz. Yarınlar çok daha güzel olacak. Bayramımız kutlu olsun" diye konuştu. 

Barut, "19 Mayıs 1919 tarihinde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan Ulusal Kurtuluş Savaşı ile ülkemizin ve halkımızın kaderi tümüyle değişmiştir. Yokluk ve yoksunluk bilmeden, bütün imkansızlıklara rağmen 19 Mayıs 1919'da başlayan süreç tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ile taçlanmıştır" ifadelerini kullandı. 

19 Mayıs'ı kutlamanın gururu ve onuru içinde olduklarını ifade eden Barut, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

"Yedi düvelin işgaline uğrayan ülkemizde bağımsızlık aşkıyla kanıyla canıyla, dişiyle ve tırnağıyla destan yazan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, yiğit gazilerimizi ve kadın erkek tüm kahramanlarımızı minnet, rahmet ve özlemle anıyoruz. Büyük önderimiz Atatürk ve ölümsüz kahramanlarımız, yaktıkları bu sönmez meşaleyle ezilen milletlere umut olmuş, tarihin akışını değiştirmişlerdir. Dost, düşman tekrar duysun, onların ölümsüz emanetlerine sonsuza dek sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetimiz. Bu duygularla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyoruz. Yaşasın 19 Mayıs!"