CHP’li Barut’tan Adana'da 'ekim yapmayın, su verilmeyecek' kararına tepki

Adana'da DSİ ve Sulama Birliği'nin 'Güzlük ürün ekimi yapmayın, sulama suyu verilmeyecek' kararına tepki gösteren CHP'li Ayhan Barut, "Tam bir akıl tutulması" dedi.

Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Adana'da DSİ ve Sulama Birliği tarafından çiftçilere gönderilen 'Güzlük ürün ekimi yapmayın, sulama suyu verilmeyecek' kararına tepki gösterdi, tarihi yanlıştan derhal dönülmesini istedi.

Aynı zamanda Adana'da çiftçilik yapan Ayhan Barut, "Tarihi yanlıştan vazgeçin, üretimi ve üreticiyi daha çok mağdur etmeyin. DSİ ve Sulama Birliği'nin plansızlığı, işbilmezliği ve beceriksizliğinin bedelini çiftçimize ödetmeyin. Ülke tarımı ve ekonomisini, gıda egemenliğimizi tehlikeye atanlar, çiftçimizi zarara uğratanlar hesap vermelidir" dedi.

'TAM BİR AKIL TUTULMASI'

Seyhan ve Ceyhan Nehirlerinin beslediği, Çukurova'da sorunların büyüdüğünü ifade eden Barut, şunları kaydetti:

"DSİ ve Sulama Birliği aracılığıyla 'Güzlük ürün ekimi yapmayın' diye yazı gönderilmesi tam bir akıl tutulmasıdır. Bu tarihi vebalin sorumluları çiftçiye hesap vermelidir. Bugüne kadar meydana gelen aşırı sıcak, kuraklık, verilmeyen sulama suyu nedeniyle oluşan çiftçi zararı tüm yönleriyle tespit edilip karşılansın. Üreticilerimize üretimin sürmesi, tarlaların boş kalmaması, ülke gıda güvenliğinin tehlikeye girmemesi için ayni ve maddi destek verilsin"