CHP'li Başarır, Danıştay'ın 'Karaduvar' kararını değerlendirdi: Mersin'in bir santim toprağını kirlettirmeyiz

CHP'li Ali Mahir Başarır, Danıştay'ın Mersin'in Karaduvar Mahallesi'nin bir bölümünü 'özel endüstri bölgesi' ilan eden Cumhurbaşkanı kararını iptal etmesinin ardından konuştu.

Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Danıştay'ın Mersin'in Karaduvar Mahallesi'ne ilişkin kararının ardından bir açıklama yaptı. 

Danıştay, Mersin’in sahil bölgelerinden olan Karaduvar Mahallesi’nde 2020 yılında 150 bin metrekarelik bir alanı ''Toros Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Mersin Özel Endüstri Bölgesi'' ilan eden Cumhurbaşkanı kararını iptal etti. 

'MERSİN'İN BİR SANTİM TOPRAĞINI KİRLETTİRMEYİZ'

Danıştay 10. Dairesi'nin Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen tarafından açılan davada verdiği iptal kararına ilişkin konuşan Başarır, şunları söyledi: "Karaduvar Mersin’in en güzel, en tarihi mahallelerinden bir tanesi. Biz oraya gerçek anlamda yatırım bekliyoruz; sahil bandı projesi kapsamında turizme açılması ve bu yönde yatırımların olmasını bekliyoruz. Ama Cumhurbaşkanı, 2020’de Toros Tarım A.Ş.’ye orayı endüstri bölgesi ilan etmişti. Çevreyi kirletecekti. Karaduvar’ı yaşanmayacak hale getirecekti. 27. Dönem Milletvekilleri Alpay Antmen, Cengiz Gökçel ve ben Ali Mahir Başarır, Danıştay’da dava açtık. Danıştay bizi haklı gördü. Burada hiçbir koşul oluşmamış. Burada 'bölge, doğal güzellikler, Karaduvar talan edilemez, kirletilemez' dedi ve Cumhurbaşkanı kararnamesini iptal etti. Bu yanlış karar yargıdan döndü. Mersin adına, Karaduvar adına çok teşekkür ediyorum. Geçen dönem beraber görev yaptığım Cengiz Gökçel’e, Alpay Antmen’e teşekkür ediyorum. Mersin’in bir santim toprağını kirletmeyiz, kirlettirmeyiz, buna izin vermeyiz."