CHP'li başkana bıçaklı saldırı girişimi

16 suçtan sabıkalı E.K. adlı kişi elinde bıçakla, Bursa İnegöl'de CHP ilçe başkanlığına giderek, ilçe başkanını bıçaklama istedi. Partililer tarafından yakalanarak polise teslim edilen kişinin, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarını 'beğenmediği' için saldırı girişiminde bulunduğu belirtildi.

Abone ol

DUVAR - Bursa’nın İnegöl İlçesi CHP İlçe Başkanlığı’na önceki akşam iddiaya göre, alkollü olarak gelen ve ilçe başkanını bıçaklayacağını söyleyerek tehdit eden 32 yaşındaki E.K., partililer tarafından yakalanarak polise teslim edildi. CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın ve CHP İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, basın toplantısı düzenleyerek saldırı girişimine tepki gösterdi.

Olay, önceki gün saat 17.30 sıralarında Atatürk Bulvarı’nda bir binanın ikinci katında bulunan CHP İlçe Başkanlığı’nda meydana geldi. CHP İlçe Başkanı Halil Büyükşıklar, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın ile bugün ilçe başkanlığında basın toplantısı düzenleyerek, saldırıyla ilgili detayları anlattı. Büyükışıklar, ilçe başkanlığına gelen 16 suçtan sabıkalı ve denetimli serbest ile ilgili Kanun Hükmünde Kararname’den yararlanan E.K.’nin Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir televizyon kanalında yaptığı konuşmasına sinirlendiğini ve "Başkan kim?" diye sorarak, kalbinden bıçaklamak için geldiğini söylediğini belirtti.

Saldırganın partililer ve çevredeki vatandaşlar tarafından etkisiz hale getirilerek polise teslim edildiğini kaydeden Işıklar, "İktidarın 14 yılda oluşturduğu kutuplaşma, kin, nefret ve kavga tohumlarının sonucu gerçekleşen bu üzücü saldırının hiçbir partilimizin canı yanmadan sonuçlanmış olması en büyük tesellimizdir" dedi.

'KUTUPLAŞTIRMA SİYASETİNİN SONUCU'

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da, en büyük tesellinin herhangi bir yaralama ve fiziki olayın cereyan etmemesi olduğunu belirterek, "Bu tür olayların bu denli artmasının altında yatan bir takım sebepler var. 14 yıldır iktidarın uyguladığı ötekileştiren, kimlik siyasetini artıran, etnik köken ve mezhep siyasetini artıran, kendi gibi düşünmeyenleri de adeta düşman gibi göstermesinin sonucu olarak bu tür olaylar Türkiye’nin birçok yerinde meydana geliyor" diye konuştu.

Gözaltında bulunan saldırganla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

(BURSA-DHA)