CHP'li başkana 'Erdoğan’a hakaret'ten hapis cezası

Çorum'da, CHP İskilip İlçe Başkanı İzzet Burak Karaca’nın yargılandığı dava karara bağlandı. Karaca'ya "Cumhurbaşkanına hakaret" gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Abone ol

ÇORUM - CHP İskilip İlçe Başkanı İzzet Burak Karaca’nın, "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla yargılandığı davada karar açıklandı. Karaca'ya 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. Ceza daha sonra 7 bin lira adli para cezası çevrildi.

İzzet Burak Karaca

Çorum'da, CHP İskilip İlçe Başkanı İzzet Burak Karaca hakkında, sosyal medya paylaşımı gerekçesiyle dava açıldı. Paylaşımları kendisinin yaptığını söyleyen ancak kimseyi hedef almadığını belirtti.

Savcılık ise "Mesajlar bir bütün olarak değerlendirildiğinde söylemlerin Cumhurbaşkanına yönelik yapıldığı, böylece şüphelinin TCK 299 maddesinde düzenlenen Cumhurbaşkanına hakaret suçunu işlediği, suçun Facebook hesabından işlenmesi nedeni ile şüphelinin arkadaşlarının paylaşımları gördüğü bu nedenle suçun TCK 299/2'de düzenlendiği şekli ile 'alenen' işlediği anlaşılmakla" diyerek ceza istedi.

Yapılan yargılama sonucunda Karaca, 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Karaca’nın hapis cezası 7 bin lira adli para cezasına çevrildi.

7 Aralık 2017 tarihinde yapılan seçimlerde Çorum’da en genç CHP ilçe başkanı unvanını alan Karaca’yı, partisi yalnız bıraktı. Karaca, duruşma öncesi sosyal medya hesabından paylaşım yapmasına rağmen daha önceki duruşmalarda olduğu gibi hiçbir CHP’li yöneticinin bulunmaması dikkat çekti. (DUVAR)