CHP'li belediye başkanından parti yöneticilerine istifa çağrısı

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca'ya istifa çağrısı yaptı. Gülbay, "Eğer onlar istifa etmezse Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu onları görevden alırsa CHP'liliğim devam eder" dedi.

Abone ol

DUVAR - Denizli'de Buldan ilçesinin belediye başkanı CHP'li Mustafa Gülbay, CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca'yı eleştirerek, istifaya çağırdı. Akbaba'nın kendisini söylemediği bir söz için suçladığını iddia eden Gülbay, Karaca'nın ise kendisi hakkında dedikodu yaptığını öne sürdü.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Yerel seçimde tekrar aday gösterilmeyen Gülbay, CHP'li olmadığı yönünde konuştuğu iddialarının olduğunu, ancak gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Gülbay, "Benim söylediğim; CHP'nin fabrika ayarlarına, özüne döndürmediğiniz sürece, altı ok ilkesine bağlılığımızı tam olarak ortaya koymadığımız sürece, halka anlatamadığımız sürece CHP olarak başarılı olamayız. Evet sosyal medyada altı oku ters çevirdim. CHP'nin temel felsefesinden kopmuş insanların, yanlış yapanların üzerine yönettim" dedi.

'BU CÜMLEYİ SÖYLEMİŞSEM İL BAŞKANI BENİ İHRAÇ ETMELİ'

"CHP'li değilim" açıklaması yapması durumunda partiden ihraç edilmesi gerektiğini söyleyen Gülbay, "Böyle bir cümle sarf etmişsem, il başkanına düşen görev beni ihraç etmektir. Beni ihraç etmiyorsa, konu başkadır. Ben böyle bir şey dememişsem, yanlış anladıysanız, çarpıtmışsanız veya yalan söylüyorsanız, o makamı işgal etmek gibi bir hakkınız olamaz" diye konuştu.

"İl başkanının istifa etmesi gerekiyor" diyen Mustafa Gülbay, "İl başkanı istifa etmiyorsa genel başkan görevden almalıdır. Bu konuların bu noktaya gelmesinin en önemli sebeplerinden biri de CHP Genel Başkan Yardımcı Gülizar Biçer Karaca'dır. O da bu dedikoduların bir parçasıdır. CHP'li değilsem, neden ihraç etmediniz? Eğer dememişsem neden dedikodu yapıyorsunuz, neden yalan söylüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

'İHRAÇ EDİLMEZSEM İSTİFA EDERİM'

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca'nın istifasını isteyen Gülbay, şunları söyledi:

"Eğer onlar istifa etmezse Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu onları görevden alırsa CHP'liliğim devam eder. Bu iki arkadaşımızın görevden alınması gerekiyor. Şartım bu. Eğer onlar alınmıyorsa, benim mi ihraç edilmem gerekiyor? Edilmezsem ben istifa ederim. Bu şartlar kısa sürede yapılmazsa, CHP'nin kurumsal kimliği içinde temel felsefesine inanmış bir kadro kalmamış demektir. Dolayısıyla benim yerim yoktur. Bu süreçler gerçekleşir, ben istifa etmek durumunda kalırsam, bir parti çatısı olur, platform olur, çalışmamı sürdüreceğim."

'BU TÜR ŞEYLERLE PARTİ YARA ALIYOR'

Kendisinin adaylığı için bir genel başkan yardımcısına para verdiğinin iddia edildiğini belirten Mustafa Gülbay, şöyle devam etti:

"Benim parti içinde duyduğum bir başka dedikoduyu, Karaca'ya sormak istedim. Bir yemekte partililere benim bir genel başkan yardımcısına adaylığımın kesinleşmesi için 170 bin lira verdiğimi söylediğimi söylemiş. Ben de kendisine telefonla mesaj gönderdim. Sonrasında telefonla konuştuk. İftirayı atanın kim olduğunu sordum, tanımadığını söyledi. Bu tür şeylerle parti yara alıyor. Benim böyle bir param yok, olsa da vermem. Bu yıpratma ve karalama çabasıdır." (DENİZLİ/DHA)