CHP’li Bülbül, ABD gezisinin maliyetini sordu

CHP'li Süleyman Bülbül, iktidarın her fırsatta tasarruftan söz ettiğini ancak 'şatafat bağımlısı' olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD gezisinin maliyetini Meclis gündemine taşıdı.

Abone ol

DUVAR - CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD gezisiyle ilgili, "Erdoğan ve hükümet yetkilileri her fırsatta Tasarruf Tedbirleri’nden söz ediyor. Saray ve şürekası tasarrufu vatandaşın sırtına yüklüyor. Şatafat bağımlıları ABD sokaklarını adeta Erdoğan’ın reklam filmine dönüştürmüş. Her yerde ‘Dünya beşten büyüktür’ yazılı konvoylar geziyor. Gösterişi, lüksü, şatafatı yönetmek zannediyorsunuz. Bu anlayışa karşı bizim de hatırlatmamız var. Unutmasınlar 86 milyon ‘Tek Adam’dan büyüktür. Erken seçimden kaçamayacaksınız" dedi.

CHP’li Bülbül, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:

“Söz konusu ABD ziyaretinin bütçeye maliyeti ne kadardır? Bu giderler hangi bütçeden karşılanmıştır?

Ziyaret, sebebiyle ABD’ye ulaşım için kaç uçak ve jet uçmuştur?

Makam araçları uçaklarla mı taşınmıştır? Kaç makam aracı götürülmüştür?

Ziyaret amacıyla Türkiye’den götürülen davetli ve personel sayısı kaçtır?

Birçok meydanda, dijital panolarda, bilboardlarda ve ekranlı kamyonetlerde yapılan reklamların bütçeye maliyeti ne kadardır? Bu giderler hangi bütçeden karşılanmıştır?”