CHP'li Bülbül: Erdoğan hukuktan bahsedecek son kişidir

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Anayasa'nın hükümlerini tanımayanların hukuk devleti için söylediklerinin bir anlamı olmadığını söyledi.

Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Polis Akademisi Mezuniyet Töreni"nde yaptığı konuşmaya yanıt verdi.

Bülbül, şunları kaydetti:

"AYM, Can Atalay için iki kez hak ihlali kararı verdi. Talimatlı mahkemeler uygulamadı. Yıllarca emek verdikleri kamudaki görevlerinden Barış Akademisyenleri bir gecede çıkarıldı. AYM, hak ihlali kararı verdi. ama talimatlı mahkemeler hala uygulamakta direniyor.

AYM, '1 Mayıs Taksim'de kutlanabilir' dedi. AKP hükümeti tüm gücünü seferber etti, yolları kapattı, Bozdoğan Su Kemeri'nin önüne polis barikatından duvar ördü. İşçilerin #Taksim'e gitmesine izin vermedi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AYM'nin Can Dündar ve Erdem Gül için verdiği hak ihlali kararına 28 Şubat 2016'da 'Karara uymuyorum, saygı da duymuyorum' demişti.

Yine aynı Erdoğan, Enis Berberoğlu kararını tanımayan hakim Akın Gürlek'i Adalet Bakan Yardımcılığına atayarak ödüllendirmişti. AİHM'in Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş kararlarına uymamayı 'Görevimi yapıyorum' diye açıklamaya çalışmıştı.

Şimdi sormak lazım: Hangisi gerçek Erdoğan? Bu kararlara siz niye uymuyorsunuz?

Anayasa'nın hükümlerini tanımayanların ve Anayasal hak ve özgürlüklerini kullananlara cezaevi yolu gösterenlerin hukuk devleti için söylediklerinin bir anlamı yoktur. Yargıyı ve yasamayı Saray'a bağlayan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hukuktan ve kanundan bahsedecek son kişidir."