CHP'li Bulut: Spordaki siyasallaşmanın başarısızlığa etkileri araştırılsın

Türkiye'nin 40 yıl sonra altın madalyasız döndüğünü belirten CHP'li Burhanettin Bulut, spordaki siyasallaşmanın başarısızlığa etkilerinin tespiti için Meclis araştırması istedi.

Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, spordaki siyasallaşmanın başarısızlığa etkilerinin tespit edilmesi amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi. Bulut, “Türkiye, 1984 Los Angeles Olimpiyatları’ndan 40 yıl sonra altın madalyasız döndü. Türkiye’nin sporda başarılı olabilmesi yeni bir yapılanmaya gitmesi, federasyonların yeniden özerkliğe kavuşturulması, sporun siyasetten ve liyakatsizlikten arınması elzemdir” dedi.

Sporcularımızın, daha önceki olimpiyat oyunlarında başarılı olduğumuz güreş, halter, boks, tekvan ve judo altın madalyaya ulaşamadığını kaydeden Bulut, şöyle devam etti:

“22 yıllık AKP iktidarları döneminde spor siyasallaşmış ‘bizden olsun’ anlayışıyla yapılan liyakatsiz atamalar, federasyon seçimlerinin demokratik olmaması, federasyonların özerkliğinin bitirilmesi, federasyon seçimlerine yapılan siyasi müdahaleler, siyasal anlayışın spora egemen kılınması büyük çöküşe zemin hazırlamıştır. Spor teşkilatında, federasyonların birçoğunda, antrenör ve teknik heyetlerde, yeterli bilgi, tecrübe sahibi olmayan kadroların varlığı, başarısızlığın önemli nedenleri arasındadır.”