CHP'li Çelebi'den ölen TÖB-DER Genel Başkanı için açıklama

CHP 24. Dönem Milletvekili Çelebi, TÖB-DER Genel Başkanı Gültekin Gazioğlu'nun hayatını kaybetmesinin ardından açıklama yaptı.

Abone ol

DUVAR - CHP'li Süleyman Çelebi, Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği'nin (TÖB-DER) kurucusu ve Genel Başkanı Gültekin Gazioğlu'nun ölümünün ardından açıklama yaptı. 

TÖB-DER’in mal varlıklarına 12 Eylül rejimi tarafından el konulduğunu hatırlatan Çelebi, "Gerici ve sağ örgütler, tarikatlar mal varlıklarını geri alırken, TÖB-DER bu hakkını geri alamadı. Milletvekili olduğum dönemde, TÖB-DER’in el konulan mallarının iadesiyle ilgili bir yasa teklifi verdim. Ancak, bu teklif AKP tarafından reddedildi. AKP, 12 Eylül’ün açtığı yolda ilerleyerek bu haksızlığı sürdürdü" dedi. 

Gazioğlu’nun 12 Eylül Darbesi'ne karşı duruşunun değerli olduğunu söyleyen Çelebi, "Gültekin Başkan’ı yitirdiğimiz bu günde, onun azmi, kararlılığı ve eğitim emekçileri için verdiği mücadele, bizim için yol gösterici olmaya devam edecektir. TÖB-DER’in kararlılığına bugün daha çok ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.