CHP’li Derici: Bu milletin tek beka sorunu var o da Cumhur İttifakı'dır

CHP’li Süreyya Öneş Derici, Meclis’te "Bu milletin tek beka sorunu vardır o da Cumhur İttifakıdır ve bu beka sorunu ilk seçimde tarihin tozlu sayfalarına gönderilecektir" diye konuştu.

Abone ol

DUVAR - CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, “Bu milletin tek beka sorunu vardır o da Cumhur İttifakıdır ve bu beka sorunu ilk seçimde, aklıyla dalga geçtiğiniz Türk milletinin oylarıyla, tarihin tozlu sayfalarına elbet gönderilecektir” ifadelerini kullandı.

Derici, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘normalleşmesi gereken muhalefettir’ yönündeki açıklamaları, uzun zamandır toplumdan kopuk olan AKP’nin artık siyasi analiz yeteneğini de kaybettiğini açıkça ortaya koymaktadır” dedi.

Ülkedeki ekonomik darboğaza dikkat çeken Öneş Derici, “Asgari ücrete zam yapmayacağız, emekli, işçi, çiftçi, öğretmen, doktor, esnaf umurumuzda değil, depremzedenin çektiği sıkıntıyla ilgilenmiyoruz, çünkü kendi saltanatımızla meşgulüz dediğiniz her gün, milletin bekasının temeli olarak ittifakınızı gösterdiğiniz her gün, bu ülkeyi yönetemediğinizi ispat ediyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Derici, sadece kendi iktidarının devamı ile ilgilenen Cumhur ittifakı paydaşlarının ülkenin içinde bulunduğu çöküşü görmezden geldiğini, her seçimde vatandaşa daha refah bir hayat vaadedilmesine rağmen bugün toplumun büyük kesiminin açlık sınırının altında bir maddi güçle yaşamaya çalıştığını, Türk milletinin mevcut iktidar tarafından 22 yıldır her seçimde yalan vaatlerle kandırıldığını vurguladı.