CHP’li Doğan: Masum canlar üzerinden rant devşirmenize izin vermeyeceğiz

CHP Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan, 20 yıldır hayvan hakları ile ilgili yasayı denetlemeyen iktidarın, sokak hayvanlarının öldürülmesini öneren teklifinin asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan, iktidarın bir kez daha sokak hayvanlarına yönelik yeni yasa düzenlemesi üzerinden toplumu kutuplaştırdığını söyledi. Türkiye’nin uzun süredir yaşadığı siyasi ve ekonomik kriz nedeniyle toplumun her kesiminin mutsuz olduğuna işaret eden Başkan Doğan, şunları söyledi:

“Bugün emekli, asgari ücretli maaşlarına yapılmayan zamları konuşmamız gerekiyor. AKP iktidarı her zaman olduğu gibi yine gündem değiştirme peşinde. Bu kez buna sokaktaki dilsiz, masum canları alet ediyor. Kendileri bir yasa çıkardı. Yasayı uygulamakla görevli kurumları denetlemedi, yaptırım uygulamadı. Hayvan hakları savunucularının yıllardır, ‘kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat’ çığlığına kulak tıkadı. Gelinen son noktada çözüm adı altında ölümü öneriyorlar. Masum canlar üzerinden siyasi rant devşirmenize izin vermeyeceğiz.”