CHP'li Ertuğrul'dan TFF kararına tepki

TFF'nin Zonguldak Kömürspor’un küme düşmesini tescil etmesi kararına tepki gösteren CHP'li Eylem Ertuğrul, "Haftalardır hakkaniyetli bir karar bekliyorduk ancak TFF üzerine düşeni yapmadı" dedi.

Abone ol

DUVAR - CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Zonguldak Kömürspor’un küme düşmesini tescil etmesi kararına tepki gösterdi.

Ertuğrul yaptığı açıklamada, “Ülke gündemini sarsan anlaşmalı maç ile ilgili birçok kanaldan tepki gösterdik. Taraftarlarımız seslerini duyurmak için sokaklara çıktı. Bizler de konuyu gündemde tuttuk. Maça dair görüntüler her mecrada konuşuldu. Zonguldak Kömürspor’umuzun küme düşmesine neden olan maçta tek bir şut dahi atılmamasının net bir şaibe olduğu açıktı. Haftalardır hakkaniyetli bir karar bekliyorduk. Ancak TFF üzerine düşeni yapmadı. Üzerine düşeni yapmayarak Ankaraspor-Nazillisporun şaibeli maçı sonucunda Zonguldak Kömürspor’un küme düşürüldüğü TFF 2. Lig sonuçları maalesef dün gece tescilledi.
Sadece Zonguldak Kömürspor için değil tüm Türk futbolu için önemli bir karar olacaktı. Türk futbolunun şike iddialarıyla değil hakkaniyetli olaylarla anılmasına vesile olacaktı ama olmadı. Bizim mücadelemiz bitmeyecek. TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmamızda da belirttiğimiz gibi 'futbolseverlerin ve tüm futbol camiasının şeffaf federasyon talebi'ni yinelemeye devam edeceğiz. Türk futboluna yakışmayan bu görüntüleri hafızalardan silmek için uğraşacağız” dedi.