CHP’li Gülcan Kış'tan çağrı: Üniversite öğrencilerinin sorunlarına acil çözüm bulunsun

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, üniversite öğrencilerinin karşı karşıya olduğu barınma ve geçim sorunlarına dikkat çekerek iktidara acil çözüm çağrısında bulundu.

Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, artan kiralar, yetersiz yurt kapasiteleri ve mevcut yurtlardaki kötü koşullar nedeniyle öğrencilerin ciddi zorluklarla karşılaştığını vurguladı. CHP’li Kış, “Yetersiz barınma imkanları, öğrencilerimizin eğitimine devam edememesi ve maddi sıkıntılarla boğuşmasına neden oluyor. Bu yükü daha fazla taşımamaları gerektiğine inanıyoruz ve çözüm için TBMM’yi ortak akıl kullanmaya davet ediyoruz” dedi.

Son 5 yılda 2.3 milyon üniversite öğrencisinin okulu bıraktığını ve 2023 yılında ise 617.250 öğrencinin eğitimine son verdiğini belirten Kış, üniversite öğrencileri arasında yaygınlaşan ğilimin altını çizerek, “Artan barınma sorunları nedeniyle ya aileleriyle yaşadıkları şehirlerdeki üniversiteleri tercih etmek ya da üniversite eğitiminden tamamen vazgeçmek zorunda kalıyorlar. Özellikle büyük şehirlerdeki üniversiteleri kazanan öğrenciler, KYK yurtlarında yer bulamıyor, özel yurtların yüksek fiyatları ve kiraların astronomik seviyelere ulaşması nedeniyle ciddi zorluklar yaşıyorlar” dedi.

Kış, bakanlığı ve milletvekillerini bu konuda ortak hareket etmeye ve üniversite öğrencilerinin barınma sorununu çözmek için adım atmaya davet etti.