CHP'li Gürer, Cumhurbaşkanı'na staj ve çırak mağdurları için çağrı yaptı

CHP'li Gürer, "Sayın Cumhurbaşkanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın yaptığı gibi 'gündemimizde yok' açıklaması yerine çözüm üretilmesi konusunda çağrıda bulunuyoruz" dedi.

Abone ol

DUVAR - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyon Başkanı ve illerdeki şube başkanları ile CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Gürer, "Cumhurbaşkanının olayı detaylarıyla ele alması, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın yaptığı 'gündemimizde yok' açıklaması yerine böyle bir mağduriyet varsa çözüm üretilmesi konusunda da çağrıda bulunuyoruz" dedi.

Gürer, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yapmış olduğu açıklamada gündemlerinde çırak ve staj mağdurlarının olmadığını, emeklilikte adalet arayanlarla ilgili bir çalışmalarının olmadığını açıkladı. Bu milyonları yaraladı. Çünkü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının öncelikli görevi mağdur olan kesimlerin özellikle çalışma yaşamında seslerini duymak, onlar için çözüm üretmek ve onların uğradığı mağduriyeti ortadan kaldıracak çalışmaları yapmaktır. Böyle bir çalışmayı beklerken staj ve çırak mağdurları ile emeklilikte adalet arayanlar için gündemimizde yok açıklaması mağdurlar için üzücü, kırıcı ve düşündürücü olmuştur. Staj ve çırak mağdurları Ankara ve İstanbul’da düzenledikleri miting ile kamuoyuna seslerini duyurmak istediler. Emeklilikte adalet arayan arkadaşlar da Ankara ve İstanbul’da miting yaptılar. Bu söylem, bu arkadaşlarımızın haklı mücadelelerini ortadan kaldırmayacak. Bu konuyu sürekli gündeme taşıyacağız" diye konuştu.

Gürer, "Çırak ve stajyerleri Türkiye'deki işsizliği düşük göstermek için işçi göstereceksiniz ama emekliliğe esas yaşlılık sigortası işe başladığı gün başlasın dediğimizde öğrenci göstereceksiniz bu kabul edilebilir bir durum değil. Bu staj ve çırakların işe başladıkları gün emekliye esas sigortanın başlaması hem haktır hem kul hakkına da girer, bir an önce bu verilmelidir, bu mağduriyetler ortadan kaldırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

"Buradan Sayın Cumhurbaşkanına da sesleniyoruz" diyen Gürer, "Staj ve çırak mağdurlarının içinde bulunduğu durumun görülmesi ve bunların hakları verilerek emekliye erişimlerinin yolunun açılmasını bir kez daha ifade ediyoruz. Bu anlamda Cumhurbaşkanının olayı detaylarıyla ele alması, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının yapmış olduğu açıklama gibi gündemimizde yok yerine böyle bir mağduriyet varsa çözüm üretilmesi konusunda da çağrıda bulunuyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.